Původně Okamurovo hnutí Úsvit přímé demokracie dnes zvolí předsedu a změní název

08.08.2015 6:07

Nové vedení strany, název a logo dnes vyberou delegáti volební konference strany Úsvit přímé demokracie. Mezi kandidáty na post předsedy jsou třeba válečný veterán Miroslav Lidinský nebo místopředseda strany Marek Černoch. Nový název by měl být překvapením, slovo Úsvit v něm ale nejspíš zůstane.

Původně Okamurovo hnutí Úsvit přímé demokracie dnes zvolí předsedu a změní název
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Úsvit přímé demokracie - staré logo

Na předsedu strany bylo nominováno šest kandidátů. Kromě Lidinského a Černocha, který kandidovat původně nechtěl, straníci navrhli poslance Petra Adama, Karla Fiedlera a Olgu Havlovou. Šestici doplňuje tajemník strany Jan Zilvar.

Úsvit se těmito změnami chce odstřihnout od sporů, které vyústily v odchod části členů včetně zakladatele strany Tomia Okamury. Nyní je Úsvit přímé demokracie nejmenší parlamentní stranou. Zastupuje ji devět poslanců. Podle Zilvara má strana momentálně přibližně 155 členů.

Okamura stranu opustil v únoru letošního roku po vzpouře části členů. Společně s dalším bývalým členem Úsvitu Radimem Fialou založil vlastní stranu Svoboda a přímá demokracie.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…