RRTV vydala verdikt: Xaver nechal Babišovi prostor k sebechvále, ale...

01.11.2019 12:12

Ondřej Neumann ze serveru Hlídacípes.org, který se pustil do křížku s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým, se znovu přihlásil o slovo. Poukázal na fakt, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dala Hlídacímu psu za pravdu a konstatovala, že Luboš Xaver Veselý nechal v pořadu Českého rozhlasu premiérovi Andreji Babišovi (ANO) zcela volný prostor k sebechvále. Rada však také konstatovala, že tím nebyl porušen zákon.

RRTV vydala verdikt: Xaver nechal Babišovi prostor k sebechvále, ale...
Foto: Repro XTV
Popisek: Moderátor Luboš Xaver Veselý

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) dospěla k závěru, že moderátor Českého rozhlasu Luboš Xaver Veselý ponechal v rozhovoru s předsedou vlády Andrejem Babišem příliš mnoho prostoru k jeho vlastní sebechvále. Ondřej Neumann ze serveru Hlídacípes.org připomněl, že na premiérovo vystoupení upozornil právě tento server a informaci převzali i pracovníci pořadu Newsroom ČT24, kteří Luboše Xavera Veselého s jeho vlastní prací konfrontovali.

Luboš Xaver Veselý mladé ženě z pořadu Newsroom ČT24 sdělil, že jí nemusí nic vysvětlovat a že doufá, že jednou bude dělat lepší práci, protože pořad Newsroom ČT24 je podle jeho názoru bulvár.

RRTV však dala serveru Hlídací pes za pravdu. „Host pořad využil pro propagaci svých osobních kvalit a politických úspěchů a cílů, a to v nadstandardní míře, neboť ho moderátor nijak neusměrňoval, přestože si uvědomoval, že zde tato propagace probíhá,“ citoval Neumann ze zprávy RRTV.

Rada však zároveň konstatovala, že tímto jednáním nedošlo k porušení zákona.

Neumann uvedl, že k porušení zákona nedošlo pravděpodobně proto, že určitou vyváženost zákon vyžaduje jen u politicky laděných pořadů. A Xaverovy rozhovory s hostem jsou prezentovány jako nepolitické.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…