Rada ČTK má nového předsedu. Chce podávat zcela nestranné informace, žádné domněnky

16.12.2019 17:43

Rada ČTK má nového předsedu. Stal se jím mediální podnikatel a zastupitel za hnutí ANO na Praze 3 David Soukup. Informuje o tom ČTK. Zprávu převzala Česká televize.

Rada ČTK má nového předsedu. Chce podávat zcela nestranné informace, žádné domněnky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Novým předsedou Rady ČTK se stal David Soukup. Místopředsedy, respektive místopředsedkyněmi rady se staly bývalá ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) a za ODS Jaroslava Wenigerová.

Soukup míval pořad v soukromé televizi OK 3, spolupracoval s časopisem Reflex, své místo našel pak v deníku Blesk nebo v pořadu Na vlastní oči televize Nova.

„Agenturu ČTK považuji za médium, které podává zcela nestranné informace, čistě popisuje skutečnosti, které se staly, a nedává do toho žádné domněnky,“ uvedl po zvolení Soukup. „ČTK považuju za obranný val, který proti takovým zprávám dokáže dobře bojovat. Myslím, že Rada ČTK stojí na té barikádě,“ dodal ještě.

Nový předseda ČTK by se rád zasadil o to, aby agentura vydělala více peněz, např. prodejem svých fotek do zahraničí nebo zřízením nového vzdělávacího centra.

Sluší se dodat, že ČTK nedostává peníze ze státního rozpočtu ani z koncesionářských poplatků. Ekonomicky žije ze své komerční činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …