Rada Prahy vybere firmu pro rekonstrukci Václavského náměstí

11.11.2019 8:29

Pražští radní dnes budou schvalovat výběr stavební firmy, která bude revitalizovat dolní část Václavského náměstí. Na programu rady je také zakázka na technologickou podporu datových center hlavního města, výkup pozemků ke stavbě P+R parkoviště na Černém Mostě, úpravy v Letenských sadech nebo prodloužení zkušebního provozu nové vodní linky Ústřední čistírny odpadních vod na Císařském ostrově.

Rada Prahy vybere firmu pro rekonstrukci Václavského náměstí
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Na Václavském náměstí se protestovalo proti ministryni spravedlnosti Marii Benešové

Oprava spodní části Václavského náměstí by se měla uskutečnit na základě projektu od architektonické kanceláře Cigler Marani Architects, který vznikl už v roce 2005. Práce by v případě schválení dodavatele měly vyjít na zhruba 270 milionů korun a zahrnovat budou rozšíření prostoru pro pěší, úpravu povrchů či výsadbu zeleně.

Radní projednají rovněž zahájení výběrového řízení na podporu datových center, která magistrát využívá. Dále bude vedení města schvalovat výkup pozemků na Černém Mostě, které jsou potřeba pro zajištění vjezdu do plánovaného P+R parkovacího domu. Rada má rozhodnout také o výběru dodavatele pro revitalizaci Letenských sadů od ulice Milady Horákové k budově ministerstva vnitra a o prodloužení zkušebního provozu nové vodní linky Ústřední čistírny odpadních vod do roku 2021.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…