Rada bude jednat o Průmyslovém paláci a o hospodaření KCP

23.04.2013 6:06

Pražští radní dnes znovu projednají možnost mimosoudního vyrovnání s pojišťovnami ohledně pojistného za vyhořelý Průmyslový palác. Smlouvu v únoru neschválilo zastupitelstvo.

Rada bude jednat o Průmyslovém paláci a o hospodaření KCP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kongresové centrum

Vzhledem k tomu, že Praha nemá velké šance se svými nároky u soudu uspět, předkládá radní Václav Novotný (TOP 09) materiál znovu.

V dohodě s pojišťovnami by Praha mohla za požárem poničené křídlo paláce dostat 280 milionů Kč. Původně ale žádala 1,2 miliardy korun. Výhodnost smlouvy zpochybnila na zasedání zastupitelstva opozice a část koaliční ODS. Žalobu o zaplacení podalo město v roce 2009 proti pojišťovnám Uniqua, České podnikatelské pojišťovně a Vienna Insurance Group. Při soudních jednáních ale nebyla úspěšná.

Radní se budou zabývat také loňskými hospodářskými výsledky zadluženého kongresového centra (KCP). O převzetí centra by měla ve středu jednat vláda. Dluh už činí téměř dvě miliardy korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…