Rada čtenářům z Hradu: Vybírejte pozorně, na jakou televizi se díváte

10.09.2013 17:59

Prezident Miloš Zeman opět odpovídal na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz. Vyjádřil se k otázce velvyslanců, církevních restitucí, předčasných voleb, Sýrie i mediální manipulace.

Rada čtenářům z Hradu: Vybírejte pozorně, na jakou televizi se díváte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Jeden ze čtenářů je pobouřen mediální propagandou a dezinformacemi v souvislosti se syrským konfliktem. Uvádí příklad nedávné reportáže jedné komerční televize, která divákům vnucovala oficiální americkou verzi. „Ovlivňování veřejného mínění a prosazování svých vlastních zájmů je pro naši zem nebezpečné, nemyslíte? Nezávislá média jsou pouhou iluzí, dnes můžeme všichni vidět, pro koho pracují. Nebylo by tedy lepší, aby média zůstala jen česká?“ ptá se proto čtenář.

"Zemanovi novinářští blbečkové"

Z odpovědi prezidenta Zemana ale vyplývá, že něco takového není dost dobře možné. Přesto mu poradil: „Já osobně si řádně vybírám televizní kanál, na který se budu dívat. Doporučuji učinit to stejné. Nic jiného nám bohužel nezbývá.“ Pokud má čtenář pocit, že média neinformují nestranně, doporučil mu obrátit se na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání.

Odpověď prezidenta i s otázkou si přečtěte ZDE

Ve stejný den, kdy Miloš Zeman takto odpověděl, byl opět napaden. Tentokrát týdeníkem Respekt kvůli jeho vztahu k novinářům. Zatímco většinu z nich nenávidí, poskytuje vybraným médiím exkluzivní informace. Respekt mezi ně zahrnul i ParlamentníListy.cz, které označil za „politický bulvár, tolerující xenofobii a nesnášenlivost“. Jejich redaktoři prý přispívají k mediální strategii prezidenta republiky a zaslouží si nálepku „Zemanových novinářských blbečků“.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …