Rada seniorů vyzvala důchodce, aby nevolili bývalou koalici

01.10.2013 16:11

Rada seniorů České republiky doporučila důchodcům, aby šli k volbám a nehlasovali pro strany bývalé vládní koalice. Na společné tiskové konferenci se zástupci ČSSD dnes organizace také informovala o podepsání dohody se sociální demokracií o nápravě legislativy uplynulých let.

Rada seniorů vyzvala důchodce, aby nevolili bývalou koalici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

"Za prvé vyzýváme seniorskou populaci, aby splnila občanskou a historickou povinnost a šla k volbám za každých okolností," prohlásil předseda Rady seniorů ČR Zdeněk Pernes. "Vyzýváme a doporučujeme seniorům, ať si zvolí, koho chtějí, ale hlavně ať nevolí strany bývalé vládní koalice," řekl také Pernes především na adresu ODS a TOP 09, jejichž sliby prý nejsou důvěryhodné.

Jízdné pro seniory

Oznámil dále uzavření dohody se sociální demokracií o nápravě "zdevastované legislativy" uplynulých pravicových vlád. Dává se tím prý určitá naděje seniorům, že pokud volby, v nichž je hlavním favoritem ČSSD, dopadnou podle očekávání, bude se jim žít lépe.

Česká republika je podle nové studie vzniklé za podpory OSN 25. nejlepším místem k životu pro seniory na světě. Studie posuzovala celkem 91 států. ČSSD dnes kromě tradičních témat jako valorizace důchodů nebo zlevňování léků hovořila také o tom, že odmítá zdražování jízdného pro seniory v pražské hromadné dopravě. Nový předseda představenstva pražského dopravního podniku Jaroslav Ďuriš totiž mluvil o tom, že v metropolitní dopravě existuje neúměrně mnoho slev. Bude to prý jedno z témat, na které se chce podívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…