Banga naštvaně odešel ze Slavíků. Fašistický Ortel prý nemůže tolerovat

27.11.2016 8:56

V sobotu byly vyhlášeny výsledky dalšího ročníku ankety Českého slavíka. Mezi zpěváky už pojednačtyřicáté zvítězil Karel Gott. Nejlepší zpěvačkou se znovu stala Lucie Bílá. Pozornost také znovu vzbudila kontroverzní kapela Ortel, která mezi skupinami skončila na druhém místě za skupinou Kabát. Server Romea.cz ocenil zpěváka Patrika Bangu za to, že na protest proti Ortelu odešel ze sálu.

Banga naštvaně odešel ze Slavíků. Fašistický Ortel prý nemůže tolerovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na akci vystoupil lídr kapely Ortel

Karel Gott dostal dalšího zlatého slavíka do sbírky. Po sobotním vyhlašování výsledků 51. ročníku ankety českých slavíků jich má 41. Mezi zpěvačkami znovu zazářila Lucie Bílá. Stojí za pozornost, že mezi zpěváky si polepšil i Tomáš Ortel z kontroverzní kapely Ortel. V roce 2015 skončil mezi zpěváky na třetím místě.

„Loni to byl bronz, letos stříbro, bojím se toho příštího roku,“ řekl ke svému ocenění Ortel. Jeho kapela znovu uspěla i mezi hudebními skupinami. Stejně jako loni skončila druhá. Tomáš Ortel žertoval, že by si hosté v sále měli dát pozor na to, jestli mu zatleskají, aby to pak někde nemuseli vysvětlovat.

V sále se ovšem kromě potlesku ozýval při Ortelově vystoupení také pískot. Zpěvák Patrik Banga dokonce na protest odešel ze sálu. „Moji předci byli v koncentráku. Přece nebudeme tolerovat fašisty v takovéhle anketě. Proboha lidi, proberte se, přece nemůžeme mlčet, nemůžeme tomu tleskat, nemůžeme tam sedět a nic nedělat,“ řekl Radek Banga pro server Romea.cz. „Naši předci by se zachovali mnohem tvrději, nemůžeme tomuhle dát tichý souhlas,“ dodal na adresu Tomáše Ortela a jeho kapely.

Celý článek naleznete zde.

Ortel si ve vysílání postěžoval, že se písně skupiny nehrají v rádiích. Sluší se připomenout, že skupina Ortel neváhá sáhnout ke kontroverzním textům, které její kritici označují za xenofobní a rasistické.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…