Radek John by měl radost. Na Praze 10 začaly vycházet noviny Na vlastní oči

28.12.2016 11:41

Jen několikastránkový plátek, který má popisovat údajné nekalosti Prahy 10, se podle všech zjištění dostal nejen do schránek místních obyvatel, ale také do vybraných redakcí. ParlamentníListy.cz nevyjímaje. Naše redakce zároveň s „novinami“ dostala také e-mail. V něm se popisuje, kdo má za novinami stát.

Radek John by měl radost. Na Praze 10 začaly vycházet noviny Na vlastní oči
Foto: wikipedia.org
Popisek: Městská část Praha 10

„Jsme parta přátel, která na Praze 10 bydlí, všichni jsme se tady narodili, chodili na základky a prožili dětství. Na Praze 10 se nám líbí a jsme tu spokojeni. V poslední době ale zjišťujeme, že naše městská část směřuje díky iniciativě různých aktivistů tam, kam si jako starousedlíci rozhodně nepřejeme,“ stojí v úvodníku novin.

Ty se ve svém aktuálním čísle zabývají například senátorkou Chmelovou, zvolenou právě za Prahu 10, anebo údajnou zradou, jíž se pro změnu tatáž senátorka měla dopustit při tajném podpisu koaliční smlouvy s někdejší starostkou za ANO Kleslovou.

Noviny upozorňují i na svůj profil na sociální síti Facebook. Ten skutečně existuje, ovšem doposud se k němu připojilo jen několik desítek lidí. Praha 10 má přitom přes 100 tisíc obyvatel. Také frekvence příspěvků je nezvykle nízká. V jednom z nich například najdeme důvody vzniku stránky i novin, které jsou popsány takto: „Bohužel, reakce byla nulová, zjistili jsme, že dnešní média jsou vlastněná Babišem a redaktoři již nemají vlastní volbu, co psát. Psali jsme tedy na facebookové stránky zaměřené na Prahu 10, ale zjistili jsme, že všechny jsou vlastněné aktivisty z Vlasty, a ti nás zablokovali.“

Rozsáhlé vysvětlení získalo dva „lajky“.

Podobně znějící fráze skončily také v e-mailové poště naší redakce. „Tohle potřebuje podpořit, aby se zabránilo nekalostem,“ stojí v předmětu mailu. Jeho zbytek prakticky kopíruje text, který lze najít ve výše popsaném „listu“.

Starostou Prahy 10 je sociální demokrat Vladimír Novák, jeho zástupci pak Tomáš Pek a Radek Lojda (TOP 09). Ani o jednom z nich Na vlastní oči nepíší.

Náhled aktuálního vydání:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…