Radek John se vrací k novinařině. Víme první, kam nastupuje coby šéfredaktor

15.09.2014 8:30

„Boj s dinosaury“ dostává novou dimenzi. Někdejší lídr Věcí veřejných a ministr vnitra Radek John hlásí návrat k novinářským kořenům. Od září letošního roku bude působit jako šéfredaktor on-line verze Security magazínu – jednoho z nejstarších tištěných médií v České republice.

Radek John se vrací k novinařině. Víme první, kam nastupuje coby šéfredaktor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Radka Johna byla česká veřejnost dlouhou dobu zvyklá vídat na televizních obrazovkách jako reportéra publicistického pořadu Na vlastní oči, kde po boku Josefa Klímy, Janka Kroupy a Stanislava Motla pomohl odhalit několik závažných kauz, mimo jiné nechvalně proslulý Berdychův gang.

V roce 2009 vstoupil do politiky a po boku Víta Bárty vyhlásil boj „dinosaurům“. Toto heslo se ukázalo být jako trefa do černého a Johnovi vyneslo křeslo poslance Parlamentu ČR. Jako předseda strany Věci veřejné zastával v kabinetu premiéra Nečase post ministra vnitra a koordinoval boj s korupcí. V květnu 2011 podal demisi. Svoji politickou kariéru se poté snažil neúspěšně restartovat v letošních květnových volbách do Evropského parlamentu, leč neúspěšně.  

  • články v magazínu o bezpečnosti naleznete ZDE

Na podzim téhož roku uzavírá kariérní kruh, když se opět navrací k práci novináře. „Vždycky jsem se zabýval tím, co nás ohrožuje ať už jako občany nebo jako lidské společenství. Proto jsem se věnoval problému drog, šíření nemoci AIDS, špatnému fungování policie při zajišťování bezpečnosti občanů a vyšetřování zločinů, i novým hrozbám, které přináší vývoj lidské společnosti. Security magazín považuji za ideální platformu pro to, abych v těchto aktivitách pokračoval,“ uvedl Radek John při svém uvedení do funkce šéfredaktora.

Tiskové prohlášení Security magazínu:

Šéfredaktorem on-line verze Security magazínu, jednoho z nejstarších tištěných médií v České republice, se od září letošního roku stává Radek John.

Ten po svém čtyřletém politickém angažmá, v němž se zasazoval mimo jiné o „rozhýbání“ policie, aby konečně začala vyšetřovat korupční kauzy i v nejvyšších patrech politiky, prosadil jako ministr vnitra nezávislého policejního prezidenta, který nastartoval lepší fungování policie v této oblasti.

Nyní se Radek John vrací k novinářské práci na tématech, kterým se ve svém profesním životě věnoval jako novinář i jako politik.

„Vždycky jsem se zabýval tím, co nás ohrožuje ať už jako občany nebo jako lidské společenství. Proto jsem se věnoval problému drog, šíření nemoci AIDS, špatnému fungování policie při zajišťování bezpečnosti občanů a vyšetřování zločinů, i novým hrozbám, které přináší vývoj lidské společnosti. Security magazín považuji za ideální platformu pro to, abych v těchto aktivitách pokračoval,“ řekl Radek John při svém uvedení do funkce šéfredaktora.

Co je Security magazín:

První český časopis o bezpečnosti, slavící letos dvacet let na trhu tištěných médií, současně s personálním posílením své redakce dnes představuje novou podobu on-line verze. Ta se zaměří na bezpečnost ve všech jejích aspektech, počínaje bezpečností občanů, komerční bezpečností, ochranou před riziky a nebezpečími, jež přináší současný svět. Čtenáři zde naleznou aktuální zprávy o vývoji světových konfliktů, hrozbách představovaných terorismem i epidemiemi smrtelných nemocí, o bezpečnostní situaci ve světě i v České republice. Pro odbornou veřejnost budou zveřejňovány trendy kriminality i ochrany před ní, informace o nové a připravované legislativě týkající se bezpečnosti i nových technologiích umožňujících kvalitnější ochranu osob i objektů soukromých, firemních i vlastněných státem. Tedy o všem, co zvyšuje bezpečnost před novými hrozbami.

Kdo je Radek John:

Bývalý reportér časopisu Mladý svět, redaktor a později šéfredaktor televizního pořadu Na vlastní oči a všech dalších publicistických pořadů televize Nova, moderátor cyklu Bez cenzury, spisovatel, který vydal úspěšné tituly jako Memento, Džínový svět, Jak jsem viděl Ameriku, scenárista filmů Bony a klid, Proč?, Sněženky a machři, Tankový prapor a dalších. Od června 2009 do února 2013 byl předsedou politické strany Věci veřejné. Od července 2010 do dubna 2011 působil ve funkci ministra vnitra a místopředsedy vlády, v květnu 2011 ve funkci místopředsedy vlády a předsedy vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí Nečasova kabinetu, v němž také zastával funkci ministra vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…