Radek John se žertovně, ale důrazně vyjádřil k zatčení Ivo Rittiga

13.02.2014 12:33

Za to, že policie dnes mohla zatknout lobbistu Ivo Rittiga, může nepřímo policejní prezident Petr Lessy. Ten totiž zrušil nařízení bývalého ministra vnitra Ivana Langera, podle kterého museli policejnímu prezidiu hlásit každého, koho vyšetřují. Na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz to uvedl bývalý ministr vnitra a současný zastupitel Prahy 5 Radek John.

Radek John se žertovně, ale důrazně vyjádřil k zatčení Ivo Rittiga
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

„Kdyby mi v roce 2009 někdo tvrdil, že si policie dojde domů pro lobbistu ODS Ivo Rittiga, poslal bych ho na hospitalizaci k docentu Chocholouškovi a doporučil bych skotské střiky třikrát denně,“ uvádí začátek svého příspěvku v odlehčeném tónu. Dál už ale pokračuje vážně: „Dřív by totiž pan Rittig dostal den předem echo z policie, sbalil by si kufr a zamířil do svého milovaného Monaka. Možná, že vám to bude připadat jako klišé, ale za dnešní stav, kdy detektivové můžou úplně všude, aniž by se museli bát o místo i život, může nařízení Petra Lessyho. Teprve on zrušil `langerovinu`, kdy policisté museli hlásit na prezidium, koho vyšetřují. Tomu je naštěstí konec,“ uvedl John.

O Rittigově zatčení informujeme ZDE.

Závěrem se svěřil se svým přáním na adresu poslanců: „Ještě tak definitivně zrušit anonymní akcie jako prevenci všech těchto lumpáren, které vyvádí kapitál ze země. Jak krásněji by se tu žilo…“

Celý text Radka Johna ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…