Radikální islamisté, nebo rovnou teroristé. Andor Šándor popsal, koho zde v rámci kvót můžeme očekávat

15.05.2015 8:14

Bezpečnostní expert Andor Šándor v rozhovoru pro deník Blesk upozornil na bezpečnostní rizika, které České republice hrozí v případě, že bude na své území přijímat uprchlíky z tzv. třetího světa. Kupříkladu prý nelze vyloučit, že k nám přijdou lidé napojení na radikální islamistické skupiny nebo přímo vyškolení teroristé.

Radikální islamisté, nebo rovnou teroristé. Andor Šándor popsal, koho zde v rámci kvót můžeme očekávat
Foto: Česká televize
Popisek: Bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby, generál v záloze Andor Šándor

Šándor tvrdí, že neexistují žádné spolehlivé databáze, ke kterým bychom my nebo EU měli přístup tak, abychom si původ jakéhokoliv člověka byli schopni ověřit.

Uprchlíci prý navíc zřejmě nebudou muset splňovat žádné podmínky pro umístění na naše území. „Protože tím, že bychom dali podmínky, tak by se do azylového procesu mohla dát i možnost uprchlíky odmítnout. A to primárně Evropská komise pod vedením Jeana-Clauda Junckera nechce,“ myslí si Šándor.

Míra bezpečnostních rizik, která mohou vyplynout z případného umístění uprchlíků na naše území, záleží dle Šándora na tom, z jakého regionu azylanti přijdou. „Pokud budou třeba z Ukrajiny, tak nemusí představovat zase až taková rizika jako v případě muslimů, proti nimž je česká společnost poměrně negativně naladěná,“ uvádí bezpečnostní expert s tím, že ponejvíce by k nám měli přicházet lidé ze zemí Blízkého a Středního východu, které jsou zmítány konflikty.

Tím, že uprchlíci zřejmě nebudou muset splňovat žádné podmínky pro umístění v České republice a ponejvíce k nám zřejmě budou přicházet lidé z muslimských zemí, nedá se dle Šándora vyloučit, že se na naše území dostanou lidé napojení na radikální islamistické skupiny nebo přímo vyškolení teroristé.  

Podle Evropské komise by se Česká republika měla podílet na obrovské vlně běženců přijetím 525 uprchlíků ze zemí třetího světa. Plán však musí schválit takzvaná kvalifikovaná většina zemí EU, tedy 55 % členských států, které zastupují alespoň 65 % obyvatelstva EU. Některé státy se však již nechaly slyšet, že jsou pro ně kvóty pro přijímání uprchlíků nepřijatelné.     

  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…