Radko Hokovský: Muslimové by měli uznat právo na zesměšňování islámu

09.01.2015 14:45

Radko Hokovský na blogu ihned.cz argumentuje, že nestačí, aby muslimové uznali právo na svobodu projevu a odsoudili pařížský masakr, ale je nutné, aby bezpodmínečně přijali i svobodu vyjadřování a uznali právo na kritiku a zesměšňování islámu a jeho symbolů. „Bez takového přístupu nelze mluvit o skutečné integraci,“ napsal.

Radko Hokovský: Muslimové by měli uznat právo na zesměšňování islámu
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Po středečním masakru v redakci týdeníku Charlie Hebdo opět vyvstala otázka soužití s muslimy v Evropě.  Na blogu ihned.cz k tomu napsal komentář Radko Hokovský, který je výkonným ředitelem think-tanku Evropské hodnoty.

„Předpokladem a dokonce nezbytnou podmínkou pro fungující soužití s muslimy v Evropě je to, že skutečně upřímně přijmou hodnoty a principy liberální demokracie včetně svobody slova, rovnosti v právech (bez rozdílu pohlaví, vyznání či sexuální orientace) a nadřazenosti sekulárního ústavního pořádku,“ uvádí Hokovský.

„Je nutné, aby bezpodmínečně přijali i svobodu vyjadřování a uznali právo na kritiku a zesměšňování islámu a jeho symbolů. Bez takového přístupu nelze mluvit o skutečné integraci,“ uzavírá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …