Radní ČSSD, který má v Praze dvacet funkcí, si prošel hroby a konstatoval: Budeme zkvalitňovat služby i v oblasti poskytování informací

13.12.2017 13:37

Zvyšující se zájem ze strany veřejnosti, a to včetně mimopražských ale i zahraničních návštěvníků, o kulturní a vzdělávací aktivity na pražských hřbitovech přiměl Správu pražských hřbitovů k rozvoji těchto služeb. Jednak k jejich zkvalitňování a dále k rozšíření nabízených služeb na další hřbitovy tak, aby do portfolia komentovaných procházek a letáků bylo do budoucna postupně zahrnuto všech 29 pražských hřbitovů.

Radní ČSSD, který má v Praze dvacet funkcí, si prošel hroby a konstatoval: Budeme zkvalitňovat služby i v oblasti poskytování informací
Foto: Ladislav Carda
Popisek: radní Daniel Hodek (ČSSD)

„Pražské hřbitovy jsou nejen vzpomínkovým místem pro pozůstalé, ale díky své historii a hrobům slavných lidí důvodem zájmu široké veřejnosti nejen z Čech, ale i zahraničí. Proto je naší snahou zkvalitňovat služby, i v oblasti poskytování informací, a to nejen na nejznámějších pražských hřbitovech,“ uvedl radní Prahy Daniel Hodek při jedné z vycházek s novináři na Olšanském hřbitově.

Správa pražských hřbitovů (SPH) poskytuje celou škálu služeb spojených nejen přímo s pohřebnictvím, ale také s poskytováním informací o tomto důležitém aspektu v životě hlavního města. Například provoz Infocentra na Olšanských hřbitovech zajišťuje návštěvníkům hřbitovů snazší získání přehledu o nabízených službách a orientaci nejen na hřbitovech, ale i v problematice administrativy spojené s péčí o hroby. V průměru denně sem přijde 20 a více návštěvníků a linka Infocentra eviduje patnáct telefonátů. Veškeré informace jsou poskytovány také v angličtině.

Neznámý Daniel Hodek vešel do všeobecného povědomí především díky materiálu ParlamentníchListů.cz, v němž jsme bilancovali jeho univerzálnost. Hodek totiž sedí na desítkách pomyslných židlí současně. Na Praze 1, kde je 1. zástupcem starosty, má v působnosti obchod a služby, tržní řád, cestovní ruch, zdravotnictví, životní prostředí. Na magistrátu pod primátorkou Krnáčovou se jeho pole ještě rozšiřuje. Jen namátkou: Komise Rady hlavního města Prahy pro otázky seniorů, předseda; komise Rady hlavního města Prahy pro výběr ředitele příspěvkové organizace Správa pražských hřbitovů, předseda; komise Rady hlavního města Prahy pro udělování grantů v oblasti sociálních služeb, předseda; majetková komise, člen; komise Rady pro kultivaci Václavského náměstí, také člen; a ještě bychom mohli zmínit členství v komisi pro vodní dopravu.

Článek o Danielu Hodkovi doposud sesbíral přes 1.200 likeů na sociální síti Facebook.

Pro sociální demokracii ovšem žně v podobě funkcí, vlivu a platů evidentně končí. Jejich slábnoucí preference totiž jednoznačně ukázaly, že například v Praze budou mít problém vůbec proniknout do zastupitelstva. 

Radní Hodek pochoduje mezi hroby (foto: Praha.eu) 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…