Radní ČT rozdrtil ředitele Dvořáka: Zpravodajství je děsivé. A on to ještě chce hodit na jiné

01.11.2013 22:11

Situace v České televizi není v pořádku, domnívá se člen Rady České televize Rasek Mezulánik. Podle něj je zpravodajství ČT nevyvážené a neobjektivní a domnívá se, že by měl generální ředitel televize Petr Dvořák odstoupit z funkce.

Radní ČT rozdrtil ředitele Dvořáka: Zpravodajství je děsivé. A on to ještě chce hodit na jiné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize

„Ten první podnět je sám o sobě závažný. I kdyby se objevilo cokoliv dalšího, je potřeba se mu věnovat. Příklady, kterou jsou v něm uváděny, jsou totiž alarmující,“ říká radní Mezulánik na otázku ohledně stížnosti redaktorů na zásahy do zpravodajství. Druhý text chápe „jako podporu Zdeňku Šámalovi, o kterém se v původním podnětu nemluví. Tam je zmiňován Petr Mrzena. Chápu, že redaktoři nechtějí, aby se to vše nakonec svezlo na Šámala. Objevila se totiž informace, že generální ředitel chce kvůli prvnímu podnětu propustit právě Šámala a vše ostatní zůstane při starém.“ Uvedl to v rozhovoru pro internetový deník Lidovky.cz.

„Zpravodajství je achillovou patou České televize. Poslední dobou je těch problému více. Že je neobjektivní a nevyvážené, to je jednoznačné. Určit míru viny si netroufám,“ pokračoval radní ve zdrcující kritice zpravodajství ČT. Podle něj je stížnost části redaktorů „jen dalším signálem, že situace v ČT není v pořádku. Závažné je už to, že redaktoři v prvním dopise zmiňují obavy z toho, co s nimi bude. Mají už svoje zkušenosti s Jakubem Kalenským a Pavlínou Kvapilovou (pracovníci ČT, kteří po kritice vedení dostali výpověď – pozn. red.). Je alarmující, že v instituci, která má být vizitkou etiky a kulturnosti a normou zpravodajství, jsou takové poměry, že se lidé bojí říct vlastní názor. Mám pochybnosti o řízení celé ČT. Tohle ale není hlavní důvod k odstoupení, vidím jich tam víc,“ sdělil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…