Radní Prahy Vorlíčková už nebude odpovědná za IT, chce rezignovat

12.12.2013 10:10

Pražská radní Eva Vorlíčková (TOP 09) už nebude odpovědná za oblast informačních technologií. Před dnešním zasedáním zastupitelstva o tom rozhodla mimořádně svolaná rada. Na dotaz ČTK to řekl první náměstek primátora Jiří Vávra (TOP 09). Vorlíčková na to v textové zprávě reagovala, že kvůli tomu odstoupí z rady.

Radní Prahy Vorlíčková už nebude odpovědná za IT, chce rezignovat
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prahou se prohnala protestní jízda taxikářů. Nelíbí se jim, že není magistrátem stanovena minimální cena za kilometr

Už několik týdnů se probírá možné odvolání Vorlíčkové, zastupitelstvo ji v listopadu vyzvalo k odchodu. Vorlíčková to ale tehdy odmítla. Rezignovat nechtěla ještě ve středu s tím, že nehodlá ustoupit tlakům. Působením v gesci IT prý totiž "odstřihla" od zdroje peněz některé vlivné lidi. Ušetřila prý stovky milionů za špatně uzavřené smlouvy nebo nefunkční projekty, uvedla Vorlíčková.

Z rozhodnutí narychlo svolané rady vyplývá, že by radní měla v radě zůstat, dostala by na starosti oblast majetku. Radní pro majetek Jan Vašíček (TOP 09) by naopak dostal oblast IT. Na to ale podle všeho radní není ochotna přistoupit. "Nemohu s tím souhlasit, je to popření veškeré mé práce," reagovala v textové zprávě na rozhodnutí rady. "Proto odstpoupím, nemám jiné východisko," doplnila.

Podle informací ČTK by zastupitelé napříč politickými stranami pro odvolání Vorlíčkové ruce zvedli. Pro by mohli hlasovat nejen zastupitelé z ODS, ale i z ČSSD, která se v létě zavázala k podpoře menšinové rady TOP 09. Žádný z politických klubů se ale zatím nedohodl na tom, že by takové hlasování vyvolal. Situace ovšem může eskalovat až v průběhu zasedání, tvrdí zdroje ČTK v zastupitelstvu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…