Radní Wolf chce odstoupení náměstkyně Evy Kislingerové

01.12.2015 15:15

Radní Jan Wolf (KDU-ČSL/Trojkoalice) dnes vyzval náměstkyni primátorky Evu Kislingerovou (ANO), aby odstoupila ze své funkce. Důvodem je, že z programu dnešního jednání rady společně se svými spolustraníky a ČSSD nechala stáhnout materiál týkající se rozpočtu. Pokud město nestihne schválit rozpočet do konce roku, skončí v rozpočtovém provizoriu, které již úředníci začali chystat. Vyjádření Kislingerové ČTK shání.

Radní Wolf chce odstoupení náměstkyně Evy Kislingerové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Wolf

"Věřím, že poté, co paní náměstkyně Kislingerová nepředložila včas rozpočet pro rok 2016, rozhodne se rezignovat na svůj post, a to co nejdříve, respektive neodkladně. Nesplnila totiž úkol člena rady odpovědného za rozpočet a přitom na něj měla celý rok 2015," uvedl Wolf.

Rozpočet má Praha v tuto chvíli připravený a radní jej měli projednat na svém dnešním jednání. Z programu byl ale stažen a nebyl schválen. V návrhu rozpočtu Praha počítala s příjmy 43,6 miliardy korun a výdaji 58,7 miliardy, rozdíl město mělo dorovnat ze státních příspěvků.

Postup rady kritizovaly opoziční TOP 09 a ODS, ty chtějí společně s Piráty a nezávislými vyzvat primátorku Krnáčovou (ANO), aby na středu svolala mimořádné jednání rady a rozpočet byl schválen. Předseda klubu TOP 09 Václav Novotný pak vyzval všechny radní, aby na jednání zastupitelů 17. prosince odstoupili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…