Radnice „osmičky“ povstala proti magistrátu: Uzavřou co nejvíc ulic, abyste se nikam nedostali autem, a pošlou vás do narvaného MHD

09.11.2019 9:45

Zatímco vedení Prahy si chválí, že dopravě ve městě ulevilo, když tento týden zavřelo pro tranzitní dopravu oba břehy Vltavy, radnice Prahy 8 s takovým opatřením nesouhlasí a bije na poplach z nápadu hlavního města, že by Malou Stranu, případně i Smetanovo nábřeží, uzavřelo pro tranzitní dopravu natrvalo.

Radnice „osmičky“ povstala proti magistrátu: Uzavřou co nejvíc ulic, abyste se nikam nedostali autem, a pošlou vás do narvaného MHD
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Po týdenní zkoušce magistrát zjistil, že uzavírka Malé Strany a Smetanova nábřeží dopravní situaci ve městě zásadně nezhoršila. Oznámil, že uzavření průjezdu centrem se tak prodlouží až do oslav třicátého výročí 17. listopadu, aby město mohlo nasbírat příslušná data. Proto nyní magistrát uvažuje, že by Malou Stranu, případně i Smetanovo nábřeží, uzavřel pro tranzitní dopravu natrvalo.

Radnice Prahy 8 se na svých facebookových stránkach vymezila proti oznámení, že si uzavřené břehy Vltavy Praha chválí a přemýšlí, že auta odstřihne napořád. Upozorňuje, že doprava v Praze je provázána víc, než si většina lidí dokáže představit a že takové dopravní omezení bude mít nepříznivé dopady zejména i na Praze 8.

Piráti a Praha Sobě už teď mluví o tom, že je „bezva nápad“ uzavřít obě strany Vltavy, Smetanovo nábřeží i Malou Stranu, pro auta natrvalo – ale předseda komise pro dopravu Prahy 8 Martin Jedlička podotýká, že i když je vše zatím ve fázi „sbírání dat“, už teď je jasné, jak to vyhodnocování dopadne.

„Je to samozřejmě velice logické, když ve městě, kde se nestaví žádná dopravní stavba, a které má víceméně 5 severojižních tras pro auta (Blanka, Jižní spojka/Průmyslová, magistrála a dvě strany nábřeží) dvě z nich zavřeme,“ dodává ironicky s tím, že ostatní ulice budou ještě ucpanější. A co teprve, až bude v Blance zase nějaká nehoda.

„Lidé mají přesednout do MHD, řeknou vám tihle architekti lidských osudů. Co na tom, že MHD je ve špičkách narvané už teď a místo přidávání spojů se ty spoje škrtají, protože nejsou řidiči. Řešení? Zavřít co nejvíc ulic, aby se lidi nikam nedostali ani autem,“ dodává Jedlička na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …