Raketově roste Klaus ml. a Okamura! TOP 09, hanba mluvit. Čísla STEMu šokují

18.02.2020 12:50

Vedle agentury Median zveřejnila svůj předvolební průzkum i společnost STEM a oba průzkumy se od sebe dost zásadně liší. Zatímco podle agentury Median by Klaus mladší s Trikolórou skončil podobně jako Zelení a obdržel by jen 2 procenta hlasů, podle agentury STEM by Klaus získal o téměř 3 procenta víc a jen těsně by mu unikl vstup do Sněmovny. A je toho víc...

Raketově roste Klaus ml. a Okamura! TOP 09, hanba mluvit. Čísla STEMu šokují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Lednový průzkum agentury STEM ukázal, že by se Babiš přiblížil na dohled nejlepším volebním výsledkům ODS a ČSSD z roku 2006, kdy obě strany vedli Mirek Topolánek a Jiří Paroubek. Volební scénu by opanoval se 32,7 procenta. STEM přisuzuje Babišovi o 2,7 procenta víc než Median.

Podle společnosti STEM by druzí skončili Piráti se ziskem 13,6 procenta hlasů a až třetí místo by připadlo ODS, která by se těsně přiblížila k hranici 10 procent. Podle průzkumu by jí důvěru vyjádřilo 9,8 procenta voličů.

 A zatímco Median přisoudil čtvrté místo komunistům, podle STEM by čtvrtý skončil Okamura se ziskem 8,1 procenta hlasů. Komunisté by se museli spokojit s pátým místem ziskem 7,7 procenta voličů.

Do Sněmovny by pronikli ještě lidovci a ČSSD shodně s 5,5 procenty hlasů.

Mimo Sněmovnu už by skončila TOP 09 se ziskem 4,1 procenta a STAN se 4,5 procenty.

Mimo Sněmovnu by zůstal i Václav Klaus mladší se svou Trikolórou, dostal by 4,8 procenta hlasů. Ale oproti prosinci, kdy STEM Trikolóře naměřil půl procenta hlasů, jde o velký posun.

Lednový průzkum společnosti STEM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …