Rakev pro hrob ČSSD. Bakala a věrný služebník. Erik Best uvařil silné kafe

12.07.2019 15:56

Americký novinář Erik Best si položil otázku, kdo ponese rakev ČSSD do politického hrobu. Mezi těmi, kteří ponesou tuto politickou stranu na poslední cestě do zapomnění prý budou podnikatel Zdeněk Bakala, šéf hnutí ANO Andrej Babiš či prezident Miloš Zeman.

Rakev pro hrob ČSSD. Bakala a věrný služebník. Erik Best uvařil silné kafe
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Erik Best v pořadu Horké téma

Kdo by čekal, že mezi hrobaře ČSSD zařadí americký novinář Erik Best např. expremiéra Bohuslava Sobotku, spletl by se. Za jednoho z mužů, kteří napomohli k politické smrti ČSSD označil místo toho např. prezidenta Miloše Zemana. „Stokrát nic umořilo osla, který mu odmítl sloužit,“ napsal na konto hlavy státu na svém webu Best.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby Matteo Salvini tajně přijal peníze od Rusů?

4%
91%
hlasovalo: 10837 lidí

O tom, že nejstarší českou politickou stranu čeká pád do nicoty, Best v podstatě nepochybuje. Stačí prý, aby se partaj v pondělí rozhodla odejít z vlády do opozice. Rozhodne-li se tak, spolu se Zemanem údajně ponesou rakev ČSSD např. také šéf hnutí ANO Andrej Babiš, který podle Besta „neměl na svoje úhlavní nepřátele v přímé konfrontaci, spokojil se s ponížením ČSSD“.

O politickou smrt se prý zasloužil také její stávající předseda Jan Hamáček, který údajně dělal, co mohl, aby stranu pohřbil, ale mezi důležitější viníky pádu ČSSD počítá novinář podnikatele Zdeňka Bakalu a právníka Radka Pokorného, který podle Besta Bakalovi věrně sloužil.

Dalším v řadě hrobařů je podle Besta také bývalý šéf společnosti ČEZ Martin Roman, který prý vedle ČSSD dokázal poškodit také ODS.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…