Rakouské prezidentské volby: Tým Hofera již pogratuloval Van der Bellenovi k vítězství

04.12.2016 17:51

Kandidát Zelených Alexander Van der Bellen pravděpodobně vyhrál prezidentské volby v Rakousku. Jen pár minut po uzavření posledních volebních místností to hlásila rakouská televizní stanice Österreichischer Rundfunk (ORF). K vítězství Van der Bellenovi měl gratulovat už i volební manažer Norberta Hofera. Sám Hofer na svém facebookovém profilu uznal, že prohrál.

Rakouské prezidentské volby: Tým Hofera již pogratuloval Van der Bellenovi k vítězství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Plakát volební kampaně Van der Bellena

Podle zahraničních médií v tuto chvíli již i volební manažer Svobodné strany Rakouska uznal porážku prezidentského kandidáta Norberta Hofera a pogratuloval Van der Bellenovi k vítězství, jak uvádí například BBC. Ten podle všeho vede nad Hoferem s 53,6 % hlasů. Hofer získal 46,4 procenta hlasů. 

  • Původní zdroj ZDE

Chybí přitom spočítat nejen všechny volební místnosti, ale i hlasy z korespondenčního hlasování. Jak však uvádí ORF, náskok Van der Bellena se změnit nemůže. Van der Bellen vyhrál již i v květnovém hlasování, které kvůli formálním nedostatkům při sčítání hlasů zrušil ústavní soud.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…