Rakouské úřady nezvládly deportovat neúspěšného žadatele o azyl z Maroka. Bohužel to mělo následky

30.03.2017 12:55

Spravedlnost dostihla v sousedním Rakousku dalšího z celé řady muslimských migrantů, kteří se dopustili sexuálního obtěžování či přímo znásilnění. Policie naštěstí pachatele zatkla jen pár dní po spáchání trestného činu.

Rakouské úřady nezvládly deportovat neúspěšného žadatele o azyl z Maroka. Bohužel to mělo následky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Sexuální napadení a následné znásilnění se událo před deseti dny v časných ranních hodinách poblíž Schallmooser Hauptstraße v Salcburku. Dvaatřicetiletý žadatel o azyl z Maroka měl nejprve svoji jednadvacetiletou oběť osahávat pod sukní, poté ji povalil na zem a dokonal znásilnění, po kterém utekl pryč. Po násilníkovi bylo vyhlášeno pátrání a konečně v úterý byl zatčen ve vzdálené tyrolské metropoli Innsbruck.

Ve středu byl Maročan z obav před jeho útěkem a pácháním další trestné činnosti eskortován do věznice v Puch-Urstein. Přes výpověď své oběti stále trvá na tom, že se žádného znásilnění nedopustil. Nicméně i výpověď dalších dvou svědků hovoří proti němu. „Díky těmto dvěma svědkům jsme získali přesný popis pachatele,“ potvrdil deníku Kronen Zeitung vyšetřovatel Robert Holzleitner.

Pachatele se nicméně podařilo dopadnout především díky podrobnému popisu jeho oběti. Policie vyhlásila pátrání po asi 180 cm vysokém muži, s krátkými vlasy, oválným obličejem, úzkým nosem a neupravenými vousy. Vyšetřovatelům pomohlo i to, že si jednadvacetiletá žena pamatovala, že měl na sobě násilník hnědou bundu s kapucí a tmavé džíny. Jen několik hodin po zveřejnění jeho popisu policie získala tři svědky.

Anketa

Jste pro to, aby na základních školách byla zřizována funkce ,,koordinátor multikulturní výchovy"?

1%
99%
hlasovalo: 16157 lidí

Jeden z nich pachatele přímo znal a uvedl, že muž v Salcburku dělá číšníka. Reportérům ze studia Salcburk rakouské televize ORF se následně podařilo zjistit, že pachatel žil v uprchlickém táboře a jeho žádost o azyl již byla zamítnuta. V současné době probíhá další vyšetřování, včetně porovnání jeho DNA. „Soud rovněž zvažuje přímou konfrontaci pachatele s jeho obětí. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí Maročanovi až deset let vězení,“ píše se na serveru televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…