Rakousko opět zavádí povinnost nosit roušky, zpřísňuje i kontroly na hranicích

21.07.2020 19:11

V Rakousku od pátku opět platí povinné nošení roušek, počty nakažených stoupají, oznámil v úterý kancléř Sebastian Kurz. Současně také země zpřísňuje kontroly na hranicích se Slovinskem a Maďarskem, informují Novinky.

Rakousko opět zavádí povinnost nosit roušky, zpřísňuje i kontroly na hranicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rouška na obličej, ilustrační foto

Lidé se musejí chránit rouškami v obchodech, bankách a na poštovních pobočkách. Dosud se povinnost nošení roušek týkala při cestování autobusy, vlaky, ve zdravotnických zařízení a v regionech, kde se objevila lokální ohniska nákazy. 

Od začátku července v Rakousku denně přibývá více než 100 nakažených lidí. V současné době je v alpské republice celkem 1 400 infikovaných. „Začíná to zase trochu vřít,“ řekl ministr zdravotnictví Rudolf Anschober (Zelení). 

Od pátku Rakousko také zpřísní kontroly na hranicích s Maďarskem a Slovinskem. Většina případů nákazy koronavirem je u cestujících, kteří se vracejí z balkánských zemí. Lidem přijíždějícím z rizikových oblastí bude povolen vstup do Rakouska pouze s negativním testem na koronavirus, který musí být vystaven certifikovanou laboratoří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…