Rakušan se na internetu pobuřoval nad propuštěným uprchlíkem, který chtěl znásilnit ženu. A dopadl velmi zle

06.07.2017 9:26

Migranti v Rakousku za poslední měsíce spáchali bezpočet případů znásilnění. O mnohých z nich informovala média a často šlo skutečně o velmi děsuplné příběhy. Jeden z nich pobouřil otce dvouleté dcery Patricka Fida natolik, že na svém facebooku publikoval rozhořčený komentář.

Rakušan se na internetu pobuřoval nad propuštěným uprchlíkem, který chtěl znásilnit ženu. A dopadl velmi zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Facebook, ilustrační foto

Fida se ve zkratce pozastavoval nad tím, proč byl osmnáctiletý afghánský migrant, který se pokusil ve Vídni znásilnit o tři roky starší ženu, po krátkém zadržení propuštěn na svobodu. „Jak je možné, že ho po takovém činu zase pustili?“ podivoval se Fida ve svém krátkém videu, které natočil při jízdě automobilem. V době natáčení videa měl na sobě tričko s logem společnosti GWS Krankenbeförderung GesmbH, kde působí jako řidič ambulance.

To se mu také nakonec stalo osudným. Jeho asi minutu a půl trvající video mělo totiž obrovský uspěch a do dnešního dne jej zhlédlo přes 100 000 lidí. Další tisíce lidí potom video sdílely na svých facebookových profilech. Ovšem na zaměstnavatele Fidy video žádný velký dojem neudělalo. Spíš tomu bylo přesně naopak. Společnost se od jeho „rozhněvaného videa“ distancovala ve svém oficiálním prohlášení.

„Zaznamenali jsme video publikované jedním z našich zaměstnanců a chtěli bychom se od něj tímto distancovat. Musíme zdůraznit, že se jedná o osobní názor autora videa a společnost GWS-Krankenbeförderung GmbH jej v žádném případě nesdílí,“ informoval zaměstnavatel Patricka Fida a následně ukončil jeho pracovní poměr. „Nečekal jsem, že to může být takový problém, když mám na sobě tričko s logem společnosti,“ svěřil se Fida serveru Heute.at.

Fida se hodlá se svým bývalým zaměstnavatelem soudit. Nikoli však proto, aby jej vzal zpátky, ale aby dosáhl na finanční odškodnění. „Hledám si novou práci a doufám, že můj nový zaměstnavatel bude více uznávat moji svobodu slova,“ cituje Heute.at Fida. Pomoci mu v soudní při s GWS-Krankenbeförderung GmbH hodlají také rakouští Svobodní (FPÖ), kteří mu nabídli zdarma svého advokáta a obvinili z jeho propouštění socialisty z SPÖ.

„Jsme přesvědčeni, že k propuštění Patricka Fida došlo na základě politické intervence SPÖ. Něco takového považujeme za neakceptovatelné,“ konstatoval sekretář rakouských Svobodných Toni Mahdalik. Patrick Fida však není jediný, kdo se podivoval nad propuštěním afghánského násilníka na svobodu. K tomuto incidentu došlo na konci června při hudebním festivalu Donauinselfest a dokonanému znásilnění zabránil jen včasný zásah policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…