Ráno útočil balkánec se sekerou, večer přišel další útok, tentokrát s mačetou. Vítejte v německém Düsseldorfu

11.03.2017 7:54

Německé město Düsseldorf obchází strach. Nejprve totiž zažilo útok psychicky nemocného muže sekyrou, následně další útok mačetou. Píše o tom server TN.cz.

Ráno útočil balkánec se sekerou, večer přišel další útok, tentokrát s mačetou. Vítejte v německém Düsseldorfu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

K útoku sekyrou došlo ve vlaku a následně na düsseldorfském vlakovém nádraží ve čtvrtek večer. Šestatřicetiletý muž z bývalé Jugoslávie tak zranil devět lidí, včetně dvou policistů. Původně na místě panoval chaos, neboť se hovořilo až o třech různých útočnících. Muž se sekyrou přitom vyběhl z vlaku a následně v nádražní hale zaútočil. „Všichni křičeli. Ochranka tu byla ale okamžitě,“ řekl jeden ze svědků. 

Útočník, jenž trpí paranoidní schizofrenií, před policisty utíkal, zranil se pak skokem z mostu na ulici. „Nyní je v nemocnici,“ uvedl policejní mluvčí Markus Niesczery. Hodinu po útoku pak kontaktoval policisty bratr útočníka, který věděl, že muž použil sekeru, neboť měl pocit, že jej někdo sleduje. Znervózněl, když bratra nenašel doma. Útoku však již nezabránil.

Původní text ZDE.

V pátek pak město zažilo další útok. Neznámý agresor k němu použil mačetu a zranil jednoho muže. K útoku došlo poblíž gymnázia Theodora Fliednera, několik kilometrů od nádraží. Po činu pak utekl neznámo kam, budova školy pak byla uzavřena. 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…