Ransdorf: Šílenci jako Merkelová vládnou EU? Tudíž...

08.10.2015 8:38

Je načase začít přemýšlet o rozvolnění vazeb na Evropskou unii, pokud ji budou dirigovat šílenci typu německé kancléřky Angely Merkelové. Takový je názor europoslance Miloslava Ransdorfa, který se s ním svěřil čtenáři, když mu odpovídal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz. Ransdorf ale odpověděl také dalším čtenářům, například na to, jaký je jeho názor na Nový světový řád. Uvedl také, za jakých podmínek podle jeho názoru zavládne konečně v Afghánistánu mír.

Ransdorf: Šílenci jako Merkelová vládnou EU? Tudíž...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Miloslav Ransdorf

Ostře kritický je názor europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) na New World Order (NWO, Nový světový řád), který se začal vynořovat po pádu bipolárního světa. Ransdorf to uvedl při odpovědi na otázku čtenáře Davida Střítezského, kterého zajímal europoslancův názor na NWO. „Svůj názor jsem uložil do knihy Svět zleva, kterou jsem vydal se Stanislavem Sujou,“ uvedl politik s tím, že v knize, vydané v roce 2006, polemizoval zejména se snahou o revizi a destrukci mezinárodního práva, kterou proklamovali teoretici jako Robert Kagan a kterou realizoval George Walker Bush a lidé kolem něho.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Mír bude v Afghánistánu tehdy, až z něj odejdou Američané a Pákistánci

Komunistický politik odpověděl i na dotaz Aleny Klečkové, kterou zajímalo, zda někdo ponese odpovědnost za vybombardovanou nemocnici v Afghánistánu. „Kdo ponese zodpovědnost za tohle zvěrstvo? To jako stačí říci ‚sorry‘ a je to vyřízené? To se nic neděje a nikdo to ani pořádně neodsoudí a nikoho za to neodsoudí?!“ zajímalo čtenářku. Ransdorf připomněl, že sami Američané přiznali, že šlo o omyl. „Chránili prý jednotky afghánské armády, ne Američany, jak původně uváděli. Víme také, co používá americký bitevní Herkules AC 130, jak těžce je vyzbrojený a že má minimum omezení, pokud se týká použití zbraní,“ vysvětlil. Podle jeho názoru se musí vše vyšetřit. „A my tři poslanci KSČM v Evropském parlamentu jsme se postarali o to, že tento bod bude na programu jednání,“ uvedl. Zavzpomínal na výrok afghánského prezidenta Karzáího, který při skončení mise NATO v Afghánistánu údajně prohlásil, že Američané nechtějí válku v jeho zemi ukončit, ale chtějí, aby stále doutnala. „Mír bude až tehdy, kdy Američané a Pákistánci z Afghánistánu odejdou,“ dodal Ransdorf.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Snad Británie vytvoří Německu a Francii protiváhu

David Střítezský se pak europoslance zeptal ještě na to, jak by doporučoval postupovat v případě, že bychom byli znovu přehlasováni a byl by nám vnucován princip solidárnosti ohledně větších sociálních stimulů pro migranty apod. „Dle mého soudu by to bylo znovu naprosto nepřijatelné a skandální, navíc by teprve tehdy mohlo dojít k obrovskému exodu migrantů do naší vlasti,“ dal čtenář najevo své obavy.

Podle Ransdorfa bude důležitý osud slovenské a maďarské stížnosti. „Myslím, že je načase začít přemýšlet o rozvolnění vazeb na EU, pokud ji budou dirigovat šílenci typu Merkelové. Doufám, že Spojené království Velké Británie a Severního Irska vytvoří Německu a Francii určitou protiváhu,“ dodal komunistický europoslanec.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…