Ransdorf opět havaroval. Za dřívější autonehodu může být stíhán

25.04.2010 20:24

Komunistický europoslanec Miroslav Ransdorf v pátek havaroval se svým vozem, když druhému vozidlu nedal přednost zprava, informovaly Novinky.cz. Šlo o třetí Ransdorfovu havárii za poslední tři roky, tentokrát bez vážných následků.

Ransdorf opět havaroval. Za dřívější autonehodu může být stíhán

Při nehodě nedošlo k žádnému zranění a podle informací, které serveru Novinky.cz podala vedoucí Ransdorfovy kanceláře Helena Suchá, neutrpělo významně ani jedno vozidlo. Přesto u nehody asistovala policie.

„Služební vozidlo bylo toho pána, co za to nemohl. Protože jel služebním vozem, tak se to musí hlásit, musí u toho policie být," vysvětlila Suchá.

Dřívější nehoda byla vážnější

Po své druhé nehodě v červenci 2008 se Miroslav Ransdorf nechal slyšet, že místo auta začne raději více používat k cestování letadlo a vlak.

Po první nehodě z roku 2007, při které v pražských Dejvicích Ransdorf zranil chodkyni, europoslanec sám požádal Evropský parlament o vydání. Poté, co byl znovuzvolený o dva roky později, ovšem imunitu znovu nabyl, a tak policie musela Evropský parlament podruhé požádat o Ransdorfovo vydání. K tomu v důsledku odložení jednání parlamentu zatím nedošlo, v březnu nicméně tento krok jednohlasně podpořil příslušný výbor EP.

Ačkoliv páteční nehoda pro europoslance neznamená významnější následky, tři roky starý případ můře vést k Ransdorfově trestnímu stíhání.

Více: Policie znovu žádá o vydání europoslance Ransdorfa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…