Ransdorf se pustil do českých médií za přístup k Rusku. Putin se prý chová zcela racionálně

07.03.2014 15:49

Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf ve svém článku „Vladimír Putin jako zrcadlo české politiky a žurnalistiky“ na ParlamentníchListech.cz komentoval přístup českých médií k Rusku. Poukázal na to, že se Putin chová zcela racionálně a nechce dopustit zneužití Ukrajiny, která by mohla posloužit Severoatlantické alianci (NATO) jako nástupní místo do Ruska.

Ransdorf se pustil do českých médií za přístup k Rusku. Putin se prý chová zcela racionálně
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Podle Ransdorfa udělali diskutující v pořadu ČT 24 Horizont z ruského prezidenta vykolejeného a vnitřně nejistého člověka. „Vladimír Putin není můj ideál demokratického politika, ale musím mu spravedlivě přiznat, že je racionální a že umí využívat a analyzovat informace,“ myslí si europoslanec.

Kdyby na místě Putina stál Sobotka nebo Zaorálek, bylo by to úsměvné

Dodal, že by ho rozesmála představa, kdyby protagonisty podobné tiskové konference byli premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nebo ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Celý text ZDE

Ransdorf se ztotožnil s tvrzením Vladimíra Putina, že na Ukrajině není s kým jednat. V Kyjevě prý panuje chaos, což údajně dokazují hrátky kolem jazykového zákona. Vztáhl pak takový pohled na českou politickou scénu.

Máme v naší politice skutečné osobnosti? Ne, máme jen držitele funkcí

„Máme v naší politické reprezentaci skutečné osobnosti? Ne, máme jen držitele funkcí. Chybí lidé, kteří by měli rozhled, chybí lidé odborně připravení i lidé, kteří by měli odvahu říkat národu nepříjemné věci,“ odpovídá Ransdorf.

Putin dále komentoval dění na Majdanu. Konstatoval, že požadavky lidí byly důvodné a že právem požadovali změnu. Něco jiného je, jak byly tyto oprávněné požadavky zneužity současným režimem Turčynova a Jaceňjuka.

Nestříleli na Majdanu náhodou extremisté do vlastních řad?

Estonský ministr zahraničních věcí Umas Paet v rozhovoru s šéfkou zahraniční služby EU Catherine Ashtonovou naznačil, že rukopis střelby na Majdanu a tvar použitých kulek ukazuje, že stříleli ostřelovači spjatí se současným režimem.

V této souvislosti Ransdorf připomněl dvacet let staré události z Bosny: „Nedá se nevzpomenout, že se stejná věc jako přes kopírák stala před dvaceti lety v Bosně na tržišti Markale. Vyšetřováním se tehdy prokázalo, že tam muslimští nacionalisté zastřelili 200 svých vlastních lidí a vlastní vraždění připsali Srbům, jen aby přitáhli sympatie Západu.“

Putin se chová autoritářsky, ale snaží se také vyloučit zneužití Ukrajiny

Putin prý nepatří mezi oblíbené politiky Miloslava Ransdorfa. Europoslanec ale připomíná oprávněnost jednání ruského prezidenta. „Ale snaží se vyloučit zneužití Ukrajiny jako nástupního prostoru pro NATO. Neušlo mu, že dohoda, kterou uzavřel Janukovyč  s opozicí, vydržela jen tři hodiny. Co může čekat od režimu Turčynova a Jaceňjuka?,“ zajímá se Ransdorf.

Odmítl, že by se Rusko dnes chtělo tvořit nový Sovětský svaz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…