Ransdorf se zamýšlí nad smrtí Němcova. A vytahuje zvláštní okolnosti jeho vraždy

08.03.2015 20:41

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf se znovu zamýšlí nad smrtí ruského liberála Borise Němcova. Zmiňuje ruského prezidenta Vladimira Putina a některé nevyjasněné okolnosti, které ukazují, že je vyšetřování ještě stále na začátku. Má na mysli například to, že Němcovovo tělo v rozporu s logikou skončilo po střelbě na zádech a ne na břiše.

Ransdorf se zamýšlí nad smrtí Němcova. A vytahuje zvláštní okolnosti jeho vraždy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

Ransdorfa zaráží, že má řada lidí v Česku již dnes jasno v tom, kdo stojí za vraždou ruského liberála Borise Němcova, když je vyšetřování případu stále na počátku. Zvláštní se mu zdá i to, že by snad Němcov ohrožoval prezidenta Ruské federace Vladimira Putina. Prvně jmenovaného totiž Rusové nenáviděli, neboť si ho spojují s krachem ruské ekonomiky na konci devadesátých let minulého století, zatímco Vladimira Putina si spojují s novou érou a stojí za ním osmdesát procent populace.

A to není všechno, co prý ohledně rychlých soudů jaksi nesedí

"Nedávno jsem viděl pořad Sedm zvláštností smrti Borise Němcova, který uvedl na serveru PolitRussia.com Ruslan Ostaško. Má pravdu, že nad některými okolnostmi vraždy je nutné se zamyslet. Vrah nebo vrahové museli být rychlostřelci. 6 ran za 4 vteřiny, to s pistolí Makarov snad ani nelze zvládnout. Most je sice sledován kamerovým systémem, ale samotný vražedný akt kamery nezabraly, protože byl zakryt právě projíždějícím vozidlem komunálních služeb. Řidič auta druhý den nepřišel do práce, nelze s ním navázat kontakt, a vozidlo prý také nebylo bezprostředně po činu k nalezení. V rozporu s logikou se mrtvé tělo ocitlo na zádech, ne na břiše. Z těla, zasaženého šesti kulkami, nevytékala krev. Vstupy a výstupy kulek se neshodují s podmínkami střelby. Na oblečení nebyly viditelné stopy po střelách," napsal europoslanec.

Připomíná také, že ukrajinská přítelkyně Němcova zůstala naživu a podle jeho informací odmítla před policií vypovídat. Chtěla být jen co nejrychleji zpátky na Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…