Ransdorf se zbláznil, úplně ztratil soudnost. Šílený případ. Protikorupčník Ondráčka dal v rádiu průchod údivu

08.12.2015 19:18

Hostem úterní Kauzy dne na Rádiu Impuls byl ředitel Transparency International (TIC) David Ondráčka. Vyjadřoval se především ke kauze komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa a nebral si servítky. „Europoslanec se podle mého názoru zbláznil,“ řekl jasně. Pár slov padlo i na adresu předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten prý vede válku s Andrejem Babišem (ANO) a nevede ji úplně nejlépe.

Ransdorf se zbláznil, úplně ztratil soudnost. Šílený případ. Protikorupčník Ondráčka dal v rádiu průchod údivu
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Ondráčka, bývalý ředitel Transparency International ČR

„Působí to na mě naprosto bizarně. Zdá se mi, že se Miloslav Ransdorf zbláznil. Jak může europoslanec takto vystupovat v soukromé bance. Jeho pověst už je velmi poškozená. Je to zkrátka šílený případ... Podle mě je to důkaz o ztrátě soudnosti. Komunisté díky tomu nemohou tvrdit, že jsou čistí. Ukazuje se, že jsou stejně ‚umazaní‘ jako jiné politické strany,“ řekl.

V obecné rovině host poznamenal, že Transparency International se snaží rozkrývat korupční jednání. Za absolutně nesmyslné označil tvrzení předsedy TOP 09, že je TIC pod vlivem hnutí ANO Andreje Babiše. S ministrem financí prý organizace sice komunikuje, ale to komunikuje i s jinými politiky.

„Já jsem přesvědčen, že Miroslav Kalousek je v nějakém válečném tažení proti Andreji Babišovi,“ pokračoval Ondráčka. Uznává, že střet zájmů u majitele Agrofertu Babiše je přímo kolosální, ale Kalouskovi prý rozhodně nebude stačit, když na to bude pořád dokola upozorňovat. Musí také představit nějaký pozitivní program. Bez toho to nepůjde.  

Česká státní správa má podle Ondráčky problém v tom, že tam stále funguje „kamarádíčkování“. Výběrová řízení probíhají v podstatě jen na oko. Nepomohl tomu ani služební zákon, protože současná koalice protlačila do státní správy své lidi, než bylo nutné se tímto zákonem řídit. Najednou podle Ondráčky vidíme na ministerstvech devět náměstků a nikdo přesně neví, co tam dělají. V dlouhodobé perspektivě nám však tento zákon může prospět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…