Rasisto, xenofobe. Okamura to schytal za slova o podpoře českých občanů

27.03.2014 19:58

Ostré výroky předsedy hnutí Úsvit Tomio Okamury na adresu imigrantů se setkaly s drsnou kritikou. Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) dokonce jeho názory označila za xenofobní a rasistické.

Rasisto, xenofobe. Okamura to schytal za slova o podpoře českých občanů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Jsme pobouřeni výroky pana Okamury a také neuvěřitelnou odezvou, jakou jeho slova mají. Zřejmě po vzoru krajně pravicových stran v zahraničí hodlá na tomto tématu budovat svoji politickou kariéru," uvedl ředitel organizace Martin Rozumek. Informaci přinesl server Týden.cz.

Jde o reakci na Okamurova slova z nedělní televizní diskuse, že by stát měl podporovat české občany a nedávat potřebné peníze například nepracujícím cizincům.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Statistiky ale hovoří jasně - Češi vymírají a pracovní síly za pár let bude nedostatek. Podle Rozumka je i přes Okamurovy výčitky socální politika nastavená v neprospěch cizinců. Jen získat české občanství se podaří málokterému imigrantovi, dokonce čtyřem z jednoho tisíce. Průměr v Evropské unii je přitom podle Eurostatu 23 občanství na tisícovku žadatelů, Česká republika se tak řadí mezi nejpřísnější státy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…