Rath musí vystoupit. Bárta taky může do sněmovny, připomíná Paroubek

04.06.2012 21:21

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek si pro jednání Poslanecké sněmovny, na kterém vystoupí zadržený poslanec David Rath, připravil projev. V rozhovoru pro server Týden.cz uvedl, že bezpečnostní opatření kolem Rathova vystoupení považuje za přehnaná.

Rath musí vystoupit. Bárta taky může do sněmovny, připomíná Paroubek
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Jiří Paroubek v Partii televize Prima

„Už tady máme precedent z doby, kdy se takto mohla vyjádřit advokátka pana poslance Wolfa, který byl následně odsouzen na pět let natvrdo, Klára Veselá Samková. Myslím, že stejná šance by měla být dána doktoru Rathovi, který je poslancem, tak jako byl pan docent Wolf,“ vysvětluje v rozhovoru Paroubek, proč by měli kromě Ratha vystoupit i jeho obhájci.

Rath do Venezuely neuteče

Paroubek je přesvědčen, že bude pro Rathovo vydání hlasovat i po poslancově projevu, jelikož on by hlasoval i pro vydání sebe sama. Zároveň bezpečnostní opatření jsou podle něj přehnaná. „Že by pan doktor Rath chtěl zmizet do Bolívie nebo do Venezuely, tak to si myslím, že udělat ani nechce. Nedomnívám se, že je potřeba ho takovýmhle způsobem izolovat,“ myslí si Paroubek.

Podle předsedy NS-LEV 21 je jasné, že Rath může vystoupit, když se jednání sněmovny mohou účastnit i jiní, dokonce odsouzení poslanci – Vít Bárta a Jaroslav Škárka. „Nikdo je příliš důrazně nevyzývá, aby opustili jednací síň. Takže nedomnívám se, že je možné mít dvojí metr,“ dodává v rozhovoru Paroubek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…