Rath na výletě: Stálo to 300 tisíc

11.07.2012 8:35

David Rath si jako středočeský hejtman uměl užívat zaměstnaneckých výhod. Podle médií měl letos v dubnu letět se svou mluvčí Berill Maschekovou, šéfkou kanceláře Barborou Snopkovou-Haberovou a svými dvěma syny do New Yorku otevřít výstavu. Na kolik tento výlet přišel? Na skoro 300 tisíc korun.

Rath na výletě: Stálo to 300 tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Podle serveru Lidovky.cz utratil každý z trojice skoro 14 tisíc korun denně. Jejich návštěva byla spojená s vernisáží v Židovské památky ve Středočeském kraji, která se konala v New Yorku, kde byla Snopková-Haberová organizátorkou a Mascheková mluvčí celé akce. Rath spolu se svými syny a asistentkami vydržel ve Státech celý týden a podle informací Lidových novin za jejich výlet zaplatil kraj přesně 293 280 korun. "Platil cestu pouze zaměstnancům, pan Rath za své dva syny vše uhradil," řekl serveru mluvčí kraje Milan Smutný. Kam se ale mohlo ztratit tolik tisíc?

Mluvčí to vysvětluje především cenou letenek: "Pan hejtman určitě neletěl ekonomickou třídou. Navíc to bylo přes Velikonoční svátky, čili v době, kdy bylo jinde pracovní volno." Podle Smutného se sice podařilo sehnat letenky za polovinu, ale ani to nepomohlo srazit vysoký účet. Hotely v New Yorku jsou totiž podle mluvčího jedny z nejdražších vůbec. "New York je jedno z nejdražších měst na světě a hotely si účtují vysoké částky za pobyt. Když k tomu připočteme také letenky, ač o polovinu levnější, dostaneme se na vysokou částku," vysvětloval vysoké náklady Smutný.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …