Rath se dal ve vazbě na umění. V malbě se inspiroval anděly

23.11.2013 21:33

Bývalý středočeský hejtman David Rath se už nechce vracet do politiky. Po opuštění vazby se opět věnuje lékařské praxi a možná z něj bude i výtvarník. Za mřížemi si totiž krátil čas malbou, často inspirovanou anděly.

Rath se dal ve vazbě na umění. V malbě se inspiroval anděly
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Nic jsem nekreslil od střední školy. Ve vězení mě k tomu přiměl přebytek času. Neměl jsem žádnou práci ani denní program,“ uvedl David Rath pro bulvární server Blesk.cz.

V malbě za mřížemi ruzyňské věznice ho inspirovali andělé. „Vždycky se mi to esteticky líbilo. Navíc jsem ve vazbě četl Bibli, ač nejsem věřící,“ doplnil bývalý hejtman.

Na jednom obrazu je namalováno město, nad nímž „bdí“ andělská křídla. „Tohle je zamýšleno jako andělské město, kdy jsou andělská křídla nahoře spojena s přesýpacími hodinami. Je to jakási symbolika plynoucího času, pomíjivosti světa a propojení s tou andělskou lehkostí,“ uvedl Rath.

Další obraz skrývá srovnání. „Zde je opět motiv andělských křídel, ale tentokrát jako váhy. Na jedné misce je symbolika lidské civilizace a toho, co člověk buduje. Na druhé straně je symbolika přírody a za vším má být nekonečný vesmír.“

Obrazy Rath daroval svým synům Filipovi a Danovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…