Rath sepsul Drábka a tentokrát to zřejmě přehnal

10.05.2012 13:02

Jak lze snadno naletět recesistickým nezbednostem, předvedl podle serveru iDnes.cz "oranžový" poslanec David Rath. Nechal se totiž nachytat na článek mystifikačního serveru Infobaden. Ten tvrdil, že úřady práce budou nově poskytovat i seznamovací služby v oblasti partnerských vztahů. Rath si ale okamžitě vykasal rukávy a jal se ministra Drábka plísnit za tento nesmyslný nápad.

Rath sepsul Drábka a tentokrát to zřejmě přehnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath řeční ve sněmovně

Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) se na svém facebookovém profilu pustil do ostré kritiky ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka kvůli nápadu, aby úřady práce fungovaly i jako seznamky. Informaci ale vypustili recesisté.

"Díky novému projektu MPSV může obyčejná cesta na pracovní úřad skončit až u oltáře," napsal server Infobaden k článku, k němuž umístil i svatební foto.

"Úřady práce čeká největší změna od roku 1989. Vedle zprostředkování zaměstnání, výplaty státních podpor, výplaty státních příspěvků, výplaty sociálních dávek a vedení části agendy obcí s rozšířenou působností budou nově poskytovat i seznamovací služby v oblasti partnerských vztahů. Majitelé soukromých seznamek bijí na poplach," uvedl pak také Infobaden.

Proč bychom měli přispívat nešťastníkům, co se neumí seznámit?

Jenže to Ratha rozlítilo. „Poslední aktivity pana Drábka už hraničí s kriminální činností. Nevidím jediný důvod, proč by měli daňoví poplatníci přispívat nešťastníkům, kteří se neumí sami seznámit," napsal k tomu středočeský hejtman včera na Facebook.

Jsou to podle něj experimenty této zkorumpované vlády a přitom jsou v Česku všem na očích potřebnější, nemocní a umírající lidé, na které se kvůli takovýmto podobným experimentům „nedostane ani tolik, aby si mohli dovolit základní zdravotní péči".

Nutno ale uznat, že naletěli i jiní čtenáři. Rath totiž na svůj facebookový profil umístil i odkaz na článek. A jedna ze čtenářek sem připsala:

„To snad je sranda, ne? Na Úřadech práce nejsou schopni nezaměstnaným tu práci najít, a že by dokázali najít partnera? To by snad měli změnit název na Seznamovací úřad. A proč měl stát tuto činnost vykonávat, to je snad každého věc. To by je potom neměl platit stát. Nechápu. Pane doktore Rathe, neděláte si legraci? Doufám, že ne, vážím si Vás.“

Reakci Ratha na to, že naletěl, iDnes.cz ještě nemá. Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) pak údajně nechtěl záležitost příliš komentovat. „Čtenář si jistě udělá úsudek sám," píchnul si ironicky do Ratha.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …