Rath v ČT bombardoval diváky argumenty o své nevině. A pustil se do Jiráta

12.11.2013 23:13

Bývalý poslanec za ČSSD a exhejtman Středočeského kraje David Rath, který byl v pondělí navzdory přání státního zástupce Petra Jiráta propuštěn z vazby, odmítá, že by měl v zahraničí peníze a že by hodlal uprchnout z České republiky. Naopak státní zástupce Jirát tvrdí, že někdejší poslanec prostředky a zázemí v některé mimovropské zemi má a obává se Rathova útěku ze země.

Rath v ČT bombardoval diváky argumenty o své nevině. A pustil se do Jiráta
Foto: repro ČT, tan
Popisek: David Rath na svobodě

„Lidé asi chápou, že se těžko vyvrací něco, co neexistuje. Těžko někomu vyvrátím, že něco není, že nemám v cizině ani prostředky, ani zázemí a že neuteču. Je vidět, že náš stát je spíš policejním státem, když státní zástupce používá tuto nelogickou zkratku,“ reagoval ze své domovské Hostivice v přímém přenosu České televize do zpravodajského bloku večerních Událostí David Rath na nařčení státního zástupce. Přesto, že údajně docházelo k manipulování s odposlechy, nepředložil podle obviněného Davida Ratha státní zástupce žádný doklad či důkaz o tom, že by měl cokoli v zahraničí. Zopakoval i svou tezi o tom, že o původu „peněz v krabici“ nemá tušení. „Nevím, odcházel jsem s vědomím toho, že dostávám krabici s vínem,“ uvedl.

Následně vystoupil bývalý hejtman i přímo ve studiu ČT v pořadu Události, komentáře. Státní zástupce Petr Jirát pozvání odmítl. Někdejší poslanec a hejtman odmítl opět vinu. „Zakázky nebyly předražené, ceny byly nižší než ceny obvyklé,“ uvedl s odvoláním na posudek soudního znalce. „Jsem přesvědčen, že celý proces je od začátku nestandardní,“ dodal dále s odvoláním na výrok Ústavního soudu, že s odposlechy bylo nezákonně manipulováno, což podle obviněného přiznal i státní zástupce. „Je snaha to zamést pod koberec,“ posteskl si.

Na adresu Petra Jiráta zopakoval, že „nemám žádné zahraniční účty a žádný majetek v zahraničí“. A na dotaz moderátora doplnil, že „pan státní zátupce si to úplně vymyslel“. Na závěr zopakoval: "Ohledně skutků v obžalobě jsem nevinný.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…