Rath ve vězení pracuje. Navrhuje změny podmínek pro vězně

06.09.2012 19:33

Stíhaný poslanec David Rath sepsal ve vazbě novely, které by změnily podmínky pobytu ve věznicích. Obdržel je sněmovní podvýbor pro vězeňství; podle předsedkyně Zuzky Bebarové-Rujbrové (KSČM) se jedna týká výkonu trestu odnětí svobody a druhá výkonu vazby. Aby se předlohami poslanci zabývali, musel by je Rath podat Sněmovně, řekla dnes ČTK Bebarová Rujbrová.

Rath ve vězení pracuje. Navrhuje změny podmínek pro vězně
Foto: tan
Popisek: Vicepremiér u Rathova projevu usnul

Novely se týkají faktických situací, jako jsou návštěvy, hygiena nebo procházky. Na novelu o výkonu trestu dnes upozornil internetový deník Insider. Rath například navrhuje, aby odsouzení byli umisťováni do věznice nejblíže místa jejich trvalého pobytu, mohli by si zaplatit mimořádnou stravu a mohli by nosit vlastní oblečení. Předloha by dále měnila třeba i podmínky pro kontakt s blízkými. Podobná ustanovení obsahuje i novela o výkonu vazby.

Obdobné návrhy by podle Bebarové-Rujbrové měla předložit vláda. Rathovými náměty, pokud své předlohy nepodá, by se Sněmovna mohla zabývat při projednávání vládních návrhů. Někteří členové výboru zatím o Rathově iniciativě nevědí. "Tato informace mi zatím není známa," sdělila ČTK Jana Suchá (LIDEM).

Bývalého středočeského hejtmana policisté zadrželi a obvinili pro podezření z korupce v souvislosti s opravou buštěhradského zámku. Sněmovna jeho stíhání potvrdila. V pátek bude rozhodovat o Rathově stíhání pro další podezření, která se týkají údajného úplatkářství při pořizování vybavení do některých středočeských nemocnic.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…