Ratha vydat. Poslanci byli jednotní

03.09.2012 18:37 | Zprávy

Sněmovní mandátový a imunitní výbor podle očekávání doporučil poslancům vydat Davida Ratha ke stíhání v případu údajných úplatků při nákupu vybavení pro středočeské nemocnice.

Ratha vydat. Poslanci byli jednotní
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: John s Drastichovou na zasedání Mandátového a imunitního výboru

Novinářům to řekli členové výboru. Rath před výborem uvedl, že chce být vydán. Sněmovna rozhodne o věci zřejmě ve středu.

Bývalý středočeský hejtman Rath, jenž je ve vazbě kvůli obvinění v souvislosti s podezřením z korupce u opravy buštěhradského zámku, vinu popírá. V tiskovém prohlášení sdělil, že nikdy žádné peníze nevzal; v pozadí vidí ministra vnitra Jana Kubiceho. Jeden z poslancových advokátů Roman Jelínek novinářům řekl, že podle Ratha je jediným způsobem, jakým prokázat nevinu, řádný soud.

Výbor schválil doporučení sněmovně podle předsedy VV Radka Johna jednomyslně. "Všichni se shodli na tom, že by bylo zcela absurdní zabránit policii vyšetřit veškerá podezření," řekl novinářům. Očekává, že soud bude "právní bitva s mnoha zápletkami". 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klub Saša. Všichni europoslanci ODS provázáni

21:50 Klub Saša. Všichni europoslanci ODS provázáni

Nejsilnější vládní strana ztratila jeden europarlamentní mandát a vyšle do Bruselu tři poslance. Zaj…