Rathův manévr: Promluvil advokát – soudcův strýček

19.05.2015 8:21

David Rath se podle Lidových novin pokoušel obelstít soud. Při závěrečné řeči uvedl, že se zbavil všech svých advokátů a nově si najal Michala Pacovského, který je strýcem soudce Roberta Pacovského. Advokát však Rathovo tvrzení odmítl a v dopise soudu napsal, že jde o nesmysl. Rathovo soudní líčení se tak pozastavilo až do úterý, protože aktuálně ho nemá kdo obhajovat.

Rathův manévr: Promluvil advokát – soudcův strýček
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Rath se tak podle všeho jen snaží oddálit rozsudek, žalobce Petr Jirát mu totiž navrhuje trest odnětí svobody na devět až dvanáct let za korupci. Když Rathův údajný nový advokát a soudcův strýc Michal Pacovský k soudu nepřišel, udivoval se obžalovaný se slovy: „Nevím, proč tady není.“ Pacovský údajně Rathovi poradil propustit dosavadní advokáty kvůli jejich agresivní obhajobě.

Celý text zde

Soudce Pacovský se zaskočit nenechal a ukázal Rathovi e-mail od advokáta Pacovského, kde bylo napsáno, že případ dělat nebude.

„Plnou moc jsem podepsal, on taky. Výpověď jsem nedostal. Netuším, co se o víkendu stalo a proč se to stalo. Měl jsem několik zmatených telefonátů, dal jsem mu důvěrné informace, on mi dal důvěrné informace. A vy na mě hrajete takovou habaďůru,“ hájil se Rath.

Soudce Pacovský Ratha upozornil, že mu hrozí pořádková pokuta, pokud bude nadále urážet soud. Zároveň ho vyzval, aby si do úterý sehnal nové obhájce, jinak mu budou přiděleni soudem. Petr Jirát označil Rathovo chování za „zoufalou obstrukci“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…