Rathův soud pokračuje. Soudce měřil i tloušťku obálky s úplatky

09.08.2013 12:10

Už třetím dnem v pátek pokračuje proces s obviněným exhejtmanem a poslancem Davidem Rathem. Dnes líčení pokračovalo výslechem spolupracující obviněné - podnikatelky Ivany Salačové. Ta se jako jediná z aktérů kauzy ke korupci přiznala.

Rathův soud pokračuje. Soudce měřil i tloušťku obálky s úplatky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Obžalovaný David Rath

Výslech Salačové začal už ve čtvrtek odpoledne. Do té doby vypovídal poslanec David Rath a původně se očekávalo, že se jeho řeč protáhne až do pátku. Exhejtman nakonec z důvodu únavy soud požádal o odklad, píše server Novinky.cz.

Žalobce Petr Jirát je prý s podnikatelčinou výpovědí spokojený. Salačová podle něj některé z obžalovaných usvědčuje. Obhájce obžalovaného zástupce společnosti Konstruktiva Branko Pavla Drážďanského Filip Svoboda probíral s podnikatelkou jednotlivé faktury pro její firmu FISA. Salačová u jedné přiznala, že byla pouze fiktivní. Její firma práce neodvedla, jen vyinkasovala peníze.

Svoboda se snaží Salačovou znevěrohodnit, upozornil na to, že mohla podvádět s větším množstvím faktur, než přiznává. Podnikatelka se podle Novinek.cz zdála být nervózní a zamotávala se do některých odpovědí.

Deset centimetrů tlustá obálka s penězi

Dalšími tématy výslechu podnikatelky byly rekonstrukce Buštěhradu a její schůzky s Petrem Kottem, projektantem Vladimírem Procházkou a ředitelem firmy Konstruktiva Branko Pavlem Drážďanským. Salačová před soudem popsala, jak předávala Drážďanskému peníze, prý v obálce formátu A4. Na prstech ukázala, jak velká tloušťka bankovek to mohla být.

"Nemá nikdo nic proti protokolaci, že se jednalo o 10 centimetrů?" rozesmál prý přítomné soudce Robert Pacovský, když se stranami řešil, zda souhlasí s odhadem, který uvedl, když měřil, jak velký štos peněz Salačová Drážďanskému předávala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…