Rázná feministka, která Zemana nazvala hulvátem. Přečtěte si více o adeptce Ministerstva práce a sociálních věcí

18.01.2014 6:51

Příští ministryní práce a sociálních věcí má být odborná mluvčí stínové vlády ČSSD pro lidská práva a rodinu Michaela Marksová-Tominová. Přestože má jasno, kudy resort povede, problém s jejím jménem může mít prezident Miloš Zeman. Toho před prezidentskou volbou kritizovala a nazvala hulvátem.

Rázná feministka, která Zemana nazvala hulvátem. Přečtěte si více o adeptce Ministerstva práce a sociálních věcí
Foto: cssd.cz
Popisek: Stínová ministryně pro lidská práva a rovné příležitosti Michaela Marksová-Tominová

„Na Hradě nepotřebujeme vševědoucího a sprostého hlupáka,“ pronesla těsně před prezidentskou volbou. Dnes doufá, že je Zeman „formát“ a zvládne to překousnout. Prezident ale nebyl jediný, kterého kritizovala. Tominová se nebála svému stranickému šéfovi vytknout jeho téměř nulový smysl pro humor: „Ale jo, jednou se na schůzi rozesmál, když někdo spletl bod jedna s bodem tři,“ míní.

Čtyřiačtyřicetiletá učitelka z Jedličkova ústavu Tominová se rovněž léta bije za práva žen a matek. Nyní má coby ministryně zájem vrátit úřadům práce jejich původní funkci. Podle Tominové, zastupitelky městské části Praha 2, jejich smysl vidí v hledání práce lidem. I ostatní kroky povedou ke změnám po exministrovi Jaromíru Drábkovi (TOP 09).

Půjde jí například o to, do jeslí vrátit jejich vzdělávací funkci. Tominová se chystá i do posudkového lékařství. „Aby postižené lidi, kteří na základě rozhodnutí jednoho lékaře dostávají dávky, ten lékař aspoň fyzicky viděl,“ cituje MF Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…