Rázný véčkař Chaloupka se vrací do politiky. Chce obnovit národní hrdost

22.02.2014 12:55

V Praze v sobotu vznikla nová strana Republika, za jejímž zrodem stojí bývalý poslanec VV Otto Chaloupka, kterého ustavující konference zvolila předsedou.

Rázný véčkař Chaloupka se vrací do politiky. Chce obnovit národní hrdost
Foto: red
Popisek: Otto Chaloupka

Republika se prý bude od stávajících stran lišit i svým uspořádáním. Strana chce klást důraz na budování zezdola, tedy nejprve zajistit stabilní kořeny v městech a obcích, a pak se teprve bude chystat na vstup do celostátní politiky.

„Republika si klade za cíl obnovu národní hrdosti. Vzniká pro schopné, podnikavé a sebevědomé občany, kteří dokážou převzít odpovědnost sami za sebe, za svou rodinu, za svou obec a za stát. Bude stranou podporující malé a střední podnikatele. V neposlední řadě bude hájit rovnost v příležitostech, uplatnění a povinnostech,“ píše se v základních dokumentech strany.

Silná strana, žádný marketingový projekt jako Babiš nebo Okamura

Vznik nového subjektu inicioval bývalý poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka, jehož konference v sobotu zvolila do čela strany. Prvním místopředsedou Republiky se stal Michal Babák, rovněž někdejší poslanec.

Michal Babák podle svých slov vidí prioritu v postupném budování strany na komunální úrovni. „Chceme budovat politickou stranu, která tady bude velmi dlouho. Nikoliv jako marketingový projekt, jak je dnes časté,“ řekl Babák s tím, že takovým marketingovým projektem byly i Věci veřejné, ale jsou jimi třeba i Babišovo hnutí ANO nebo hnutí Úsvit Tomia Okamury.

Podle předsedy nové strany není její program postaven na nesplnitelných, líbivých a podbízivých slibech. „Český stát nesmí být pokorným vazalem, který se před někým ohýbá,“ zdůraznil Otto Chaloupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…