Rázný muslim z ČR odhaluje: Několik neziskovek mě pozvalo, abych mluvil o své situaci jako migrant. Pak se už neozvaly. A já pochopil...

23.07.2017 13:06

„Jsem muslim a jsem rasista,“ uvedl na svém blogu na serveru iDnes.cz Hatem Berrezouga. Reagoval tak na jeden z průzkumů, jenž „onálepkoval" Čechy. Berrezouga se v současné době zabývá výukou cizích jazyků, dříve studoval anglickou literaturu v Tunisu.

Rázný muslim z ČR odhaluje: Několik neziskovek mě pozvalo, abych mluvil o své situaci jako migrant. Pak se už neozvaly. A já pochopil...
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

„Češi vyhráli zlatou medaili v rasismu, podle 15 let trvajícího odborného harvardského průzkumu, založeného na reakcích 280 000 respondentů napříč Evropou při zhlédnutí jednotlivých obličejů,“ konstatuje výsledky průzkumu Berrezouga. Považuje to celé za ztrátu času, jehož jediným výsledkem bylo posílení černobílého vidění světa a ploché nálepkování.

„Jako muslim, a proto budu mluvit jen o muslimech, Vás můžu ujistit, že ten negativní obraz o nás se nevytvářel na Barrandově, ale v Hollywoodu, kde i před 11. zářím jedinou roli, kterou Arabové či muslimové hráli, byla role teroristy, pokud byl mužského pohlaví, nebo nesvébytné a utlačované ženy, které musí bílý Američan neustále ukazovat cestu ke svobodě. To je jediný obraz, který o nás dekády rozšiřovali, když jsme odmítli jejich zásahy do našich společností. A jak to dopadlo? Jistě si žijeme líp než předtím, bez základních infrastruktur, minima bezpečí a bez statní správy...“ poznamenal Berrezouga. 

Domnívá se, že Češi toho rozhodně nemají na svědomí tolik, abychom jim vyčítali přirozenou reakci, způsobenou převážně cizími faktory. 

Dle jeho slov je dobré, než cokoliv začneme odsuzovat, znát souvislosti, příčiny a hlavně nekoukat na situaci z pozice dobra. S jednou ze svých studentek mimo jiné hovořil o tom, že pro něj bylo hodně divné, když jej několik neziskovek pozvalo, aby mluvil o své situaci jako migrant, ale pak se už neozvaly. „Pak jsem pochopil, že hledají migranta, kterého mohou obhajovat, zachránit, ale migrant, který jim řekne, že možná vy také děláte chybu, a který je důkazem toho, že může být svébytný, nezávislý a žít jako dospělý, představuje konec jejich dobré práce a škatulkování společnosti,“ sdělil Berrezouga. 

„Zásadní problémy, jako emigrační krizi a integrační procesy, které mohou ohrozit nejen státy, ale samotnou identitu a civilizaci, by neměly být řešeny na úrovni neziskovek, které každý rok řeší vlastní existenci, či na úrovni politických stran, které řeší jen politické preference. Tyhle dva problémy musí být řešeny apoliticky a jejich kompetence by měla být převzatá a měl by je řešit stálý vládní výbor expertů, který nebude ani pod tlakem volebních termínů, ani financování. Hlavně bude situaci řešit dlouhodobě jako národní zájem, bez zásahů politických stran a lobbistů, pod neustálým vládním dohledem. Kontinuita by umožnila objektivní vyhodnocování výsledků,“ zmínil Berrezouga. 

Závěrem pak dodal, že migranti, teroristé a všechno, co se kolem nich točí, jsou jen jednou příčinou k iniciování větších následků. „A to iniciování procesu sebedestrukce,“ sdělil. Vzniklá studie je dle jeho názoru nejen povrchní, ale také nezodpovědná a představuje jen morální vydírání. „Vidíte, jak je snadné nálepkovat lidi podle vzorku, aniž by o nich něco skutečně věděli, ale už se tomu sám nedivím, když to pochází od země, která si spletla Českou republiku s Čečenskem,“ uzavřel se vzkazem pro Harvard, že islám není rasa.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…