Rebel ANO Pilný: Na Babiše je toho moc a občas udělá chybu

10.03.2015 19:03

Poslanec Ivan Pilný byl hostem úterní Kauzy dne na Rádiu Impuls. Prozradil, co je třeba udělat k tomu, aby se Andrej Babiš nechal přesvědčit o nějakém názoru. Domnívá se, že hnutí ANO možná ztratí nějaké sympatizanty, až budou realizovány některé kroky, ale soudí, že už je čas je provést. Nakonec okomentoval řečnění ve sněmovně.

Rebel ANO Pilný: Na Babiše je toho moc a občas udělá chybu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Pilný, lídr ANO za Královéhradecký kraj

"Mě trochu překvapilo, že poslanecký klub hnutí ANO drží i víc než po roce pohromadě,“ oznámil Pilný hned na úvod. Faktem prý je, že se s některými svými kolegy shoduje více, s některými méně, ale to už tak v kolektivu bývá. Pokud může soudit, hnutí ANO má program, jen občas schází plán, jak některých programových cílů dosáhnout.

Na Andreji Babišovi oceňuje velké pracovní nasazení, ale už toho na něm je mnoho a občas udělá chybu. Proto je dobře, že teď má tým místopředsedů, o které se může opřít. Babiše si váží, ale rozhodně by ho neadoroval. "To je možná případ paní Kleslové a ne můj,“ pokračoval.

Pokud někdo neumí představit svůj náhled za tři minuty, je to problém

Předseda hnutí ANO je prý také člověk, který je schopen přijmout odlišné názory, jen občas trvá, než názor přijme. "Je třeba stát si na svém.“ To je podle Pilného cesta, jak ho přesvědčit.

Na sněmu ANO prý asi neprobíhaly žádné dohody v tom smyslu, že by něco nařizoval Andrej Babiš. Přesto prý k nějakým dohodám docházelo a Pilný to považuje za nebezpečnou cestu, kterou nastoupily i jiné dnes již zapomenuté strany. Další věcí je, že mnozí lidé vkládají do hnutí ANO velké naděje a realizace jednotlivých kroků možná některé původní voliče ANO odradí. "Ale už je čas něco dělat,“ podotýká Pilný.

V závěru kritizoval příliš dlouhé parlamentní řečnění. "Pokud někdo nedokáže představit svůj názor během tří minut, je to problém,“ zdůraznil. I v jiných státech prý mají zákonodárci omezenou dobu řečnění, takže na tom nevidí nic špatného.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…