Rebel Jiří Čunek. Proti doporučení své strany podporuje do Senátu Čubu

17.10.2014 0:00

Bývalý předseda KDU-ČSL a nynější senátor za Vsetín Jiří Čunek jde proti proudu. V druhém kole souboje o senátorský post za zlínský obvod podpoří kandidáta Strany práv občanů a exšéfa JZD Slušovice Františka Čubu proti Aleně Gajdůškové (ČSSD). Navzdory výzvám premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) a stanovisku své strany.

Rebel Jiří Čunek. Proti doporučení své strany podporuje do Senátu Čubu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Zlín, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 6100 lidí

„Oba dva jsou to bývalí komunisté. Byl bych nejradši, kdyby komunisté byli nekandidovali, ale mám-li se rozhodnout pro menší zlo, tak podpořím toho, kdo je zkušenější, kdo toho v životě hodně dokázal,“ vysvětlil Čunek Hospodářským novinám.

Svým rozhodnutím přitom jde nejenom proti výzvě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), který po prvním kole senátních voleb vyzval koaliční partnery, aby ve druhém kole navzájem podpořili své kandidáty, ale i proti stanovisku své strany.

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek totiž Hospodářským novinám uvedl, že jeho strana oficiálně nepodpoří žádného z kandidátů. V Čunkově postoji ale problém nevidí. „Je to jeho rozhodnutí, nikoliv stranické,“ uvedl. 

První kolo senátních voleb na Zlínsku bylo velmi těsné. Alena Gajdůšková zaostala za kandidátem strany příznivců prezidenta Miloše Zemana o pouhých 0,21 % hlasů, což je zhruba devadesát tři hlasů. O konečném výsledku by voliči měli rozhodnout ve druhém kole senátních voleb, které se uskuteční o víkendu.

reklama

autor: luš

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…