Řecký ministr obrany nastoupil a hned vyvolal rozruch

31.01.2015 13:57

Vítěz řeckých voleb, levicová strana SYRIZA, se domluvila na vzniku vládní koalice s menší pravicovou stranou Nezávislí Řekové, jejímž představitelem je Panos Kammenos, který se stal ministrem obrany. A hned se postaral o rozruch a téměř o konfrontaci s Tureckem. Píší o tom Britské listy.

Řecký ministr obrany nastoupil a hned vyvolal rozruch
Foto: tripzone.cz
Popisek: Středozemní moře při západu slunce

Nový řecký ministr obrany Panos Kammenos zahájil své působení konfrontací s Tureckem, píší Britské listy. Vydal se totiž položit věnec do vod u ostrovů v Egejském moři, kvůli nimž Ankara a Atény v minulosti málem svedly válku. Návštěvu doprovázely demonstrace síly na moři i ve vzduchu. Ostrůvky Imia/Kardak jsou předmětem sporu mezi Řeckem a Tureckem.

Celý text ZDE

To vše se děje, přestože se jedná o dvě malé neobydlené skály mezi řetězcem řeckých ostrovů Dodekanézy a jihozápadním pobřežím pevninského Turecka. V roce 1996 kvůli nim málem vypukla válka, když se obě strany pokusily vylodit zde vojenské výsadky. Nový řecký ministr chtěl prý uctít památku řeckých vojáků, kteří při této události zahynuli.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…