Redaktorka Českého rozhlasu vytočila Okamuru: Nevím, co tady říkáte? Koho vy jste měla za partnera před deseti lety?!

23.10.2017 18:01

Hostem pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl předseda SPD Tomio Okamura. A v závěru rozhovoru došlo na silné emoce.

Redaktorka Českého rozhlasu vytočila Okamuru: Nevím, co tady říkáte? Koho vy jste měla za partnera před deseti lety?!
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Okamura se dnes setká s vítězem voleb, hnutím ANO Andreje Babiše. „Čeho se bude to jednání týkat, je otázka spíš na hnutí ANO. Předpokládám, že se chtějí zeptat na naše klíčové body. Chci se zeptat hned při prvním jednání, zda jsou ochotni pomoci prosazovat náš politický program,“ sdělil Okamura a zmínil například odvolatelnost politiků či zákon o obecném referendu. Právě ten bere s sebou i na schůzku, aby se zeptal na pomoc. „Bez ANO to neprosadíme,“ sdělil. Dalším stěžejním tématem je nulová tolerance nezákonné migrace. Třetí okruh je zákaz propagace islámu v České republice,“ dodal.

Okamura následně sdělil, že jeho strana rozhodně nechce podporovat trestně stíhaného politika ve vládě. „Z právního hlediska Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek nyní obvinění nejsou. Ale to nehraje roli,“ podotkl k současné situaci Okamura.

Konkrétní jména ministrů, které by hnutí mohlo mít, prozradit nechtěl, zájem by však podle svých slov měl o čtyři ministerská křesla.  

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura poté nechtěl ani prozradit, zda by se chtěl ucházet o prezidentské křeslo. „Zaujmeme k tomu teprve stanovisko. Zatím jsme o tom nehovořili. Plně jsme se soustředili na sněmovní volby,“ sdělil Okamura. „Pro nás je důležité, aby prezident měl co nejvíce přesahu s naším programem,“ nechtěl být ani přes opakované dotazy konkrétní.

Anketa

Jste spokojeni s výsledky voleb?

43%
57%
hlasovalo: 10176 lidí

Své pak řekl i ke zrušení senátu. „Senát je k ničemu. Chceme snížit i počet poslanců,“ sdělil Okamura s tím, že on sám může porovnat práci v obou komorách, neboť byl poslancem i senátorem. 

„Finanční problémy má například Český rozhlas, který má netransparentní hospodaření,“ zaútočil následně Okamura, když se jej redaktorka zeptala na hospodaření strany. „Vzdal jsem se podpisového práva. Smlouvy musí podepisovat pětičlenné předsednictvo,“ rozčílil se Okamura, když se jej moderátorka ptala na čtyři roky starou smlouvu s Úsvitem, jež byla předmětem dokonce policejního vyšetřování. 

„Nevím, co tady říkáte. Jsem čistý jako lilie. Byl jsem prošetřen. Už je po volbách,“ láteřil stále dokola Okamura. „Co to vykládáte? Koho vy jste měla za partnera před deseti lety, také se vás na to neptám,“ křičel předseda SPD. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…