Ředitel ČT Dvořák: Na fotbal jako na Českého lva, je to moje práce

19.02.2021 16:20

„Papaláši“ ze Slavie se už kají. Omluvill se již Roman Prymula nebo Jaroslav Tvrdík. Nyní dorazilo vyjádření dalšího VIP návštěvníka fotbalové seance, ředitele ČT Petra Dvořáka. Prý se omlouvá, ale doposud na své účasti neviděl nic špatného. Akce prý objížídí v rámci zaměstnání. Okamžitě se strhla bouře kritiky. A najednou jsou na tribunu zváni doktoři i sestřičky.

Ředitel ČT Dvořák: Na fotbal jako na Českého lva, je to moje práce
Foto: AZy
Popisek: Ředitel ČT Petr Dvořák na Slávii

„Protože ČT zápas vysílala, dostal jsem pozvánku od UEFA. Šel jsem na testy, vzal si respirátor a navštívil akci, která byla legální. Chápu to jako součást své práce, stejně jako třeba účast na chystaném předávání Českých lvů nebo akci Národ sobě, kultura tobě, kterou budeme vysílat pro podporu české kultury. Jestli je to vnímáno jako morální selhání, omlouvám se. Doposud jsem na to tak nenahlížel.“ prohlásil poněkud nepatřičně šéf ČT.

Člen Rady České televize, moderátor Xaver Veselý sdílel přímo fotku tribuny a k celé akci připsal: „Tak tentokrát se podívám na 168 hodin a těším se na oficiální seznam papalášů... Tato fotka bude mít velmi brzo v Galerii Leica velkou cenu...“ Narážel tím na galerii, kde působí manželka ředitele Dvořáka, a která se několikrát objevila v odkazech a doporučeních kulturního zpravodajství České televize.

Novinář z INFO.CZ Tomáš Jirsa na Dvořákovo vysvětlení reagoval nevěřícně, pouze krátkou otázkou: „Tohle je myšleno vážně?“ kterou doplnil řehtajícím se smajlíkem. Jeho kolega Petr Holec mu na to vzápětí odvětil ironicky: „Bohužel jo. Být Dvořákem, nechci vidět pondělní reportéry na ČT. A mimochodem: líbí se mi, jak se zapomnělo na A. Vondru z ODS. Ale nejspíš tam byl taky pracovně a nasával mezinárodní vztahy.“

Holcem zmíněný europoslanec Vondra zjevně cítil potřebu se k celé mizérii také vyjádřit. Na tribunu Slavie je prý zván již 25 let. „Pozvání jsem přijal i včera, což zpětně považuji za chybu. Láska ke Slavii u mě převážila nad ohledem na ty, kteří se teď do Edenu nedostanou. Navrhl jsem vedení klubu, aby příště pozvalo lékaře a sestry z nemocnic. To jsou VIP dnešních dnů.“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …