Ředitel nemocnice: Situace je vážná. Jiné pacienty než s covidem nebereme

15.09.2020 12:21

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) uklidňuje veřejnost, že počet lidí nově diagnostikovaných s covidem sice už několikátý den po sobě přesáhl tisícovku, ale že se nic neděje. Slovákům vyčetl, že jednají unáhleně, když se rozhodli po Češích vyžadovat karanténu nebo test na covid, pokud chtějí pobývat na Slovensku. Jenže zprávy z Uherského Hradiště naznačují, že někde situace zdaleka není tak klidná, jak Babiš tvrdí.

Ředitel nemocnice: Situace je vážná. Jiné pacienty než s covidem nebereme
Foto: synot.cz
Popisek: Slovácká tržnice v Uherském Hradišti

Koronavirové mapy naznačují, že v okrese Uherské Hradiště je momentálně v průměru nakaženo 209 lidí v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. V Praze je to 214 a v okrese Plzeň-jih 223 osob na 100 tisíc obyvatel.

Nemocnice v Uherském Hradišti už na své ARO (anesteziologicko-resuscitační oddělení) nepřijímá jiné pacienty, než nemocné s covidem. Své spoluobčany o tom na sociálních sítích informoval ředitel nemocnice Petr Sládek s tím, že nemocnice jako jediná v regionu přijímá pacienty s koronavirem a už nemá kapacity na to, aby mohla poskytnout na oddělení ARO lůžka i jiným pacientům.

Mezi nakaženými se nacházejí i někteří zdravotníci. Nemocnice se tak musí obejít bez nich a už teď funguje s vypětím všech sil a kdyby počty nakažených zdravotníků ještě narostly, nemocnice už by musela omezit svůj provoz. Ředitel proto apeluje na všechny občany, aby se chovali rozumně a udělali maximum pro to, aby se šíření nemoci podařilo zpomalit.

Vyvarujte se akcí, na kterých je velké množství lidí a nezesměšňujte situaci slovy o šikaně a 'chřipečce'. Nepodceňujte ji, je skutečně vážná,” dodal ředitel, který kandiduje v senátních volbách jako nezávislý kandidát za ODS s podporou dalších stran. Na jeho slova upozornil server Novinky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…