Ředitel pražské ZOO požádal ministra Arenbergera o radu. Místo ní mu dorazila kontrola z hygieny

10.05.2021 18:55 | Ze sítí

Ředitel pražské zoologické zahrady Miroslav Bobek si o víkendu postěžoval na špatně nastavená pravidla pro návštěvu zoo v době ustupující pandemie koronaviru. Navíc osočil ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) ze špatné komunikace. Hned v pondělí se v zoo objevila kontrola z hygienické stanice.

Ředitel pražské ZOO požádal ministra Arenbergera o radu. Místo ní mu dorazila kontrola z hygieny
Foto: archiv ostravská zoo
Popisek: Zoologické zahrady bez návštěvníků tratí denně na svém provozu statisíce korun. Základní péči o své vzácné živočichy ale nechtějí v zoo v žádném případě omezovat.

Bobkovi vadí nařízení, podle něhož může být v prostorách zoologické zahrady maximálně 20 % z běžného počtu návštěvníků. Ostatní mezitím čekají ve frontě před pokladnou, než se kapacita postupně uvolní. Během slunečného víkendu se tak před pražskou zoo tvořily nekonečné fronty.

„K dnešnímu vyjádření ministra Arenbergera jenom toto. Bylo by namístě přehodnotit současná epidemická opatření. Zavřené pavilony jsou jistě v pořádku, ale limit 20 % kapacity areálu zoo má opačný důsledek, než bylo zamýšleno,“ vzkazuje Bobek ministrovi zdravotnictví.

Arenberger s ním navíc podle jeho vyjádření nijak nekomunikuje a pouze mu cosi vzkázal přes média. „Opakovaně jsem volal po komunikaci s Ministerstvem zdravotnictví. Doposud marně. Nepředstavoval jsem si ji ovšem jako nepromyšlené rady vzkazované panem ministrem přes média. Ale jestli pan ministr opravdu ví, jak udělat časové sloty pro návštěvu šedesátihektarového areálu a jak zajistit jejich dodržování, rád si jeho konkrétní návrh vyslechnu,“ napsal o víkendu ředitel zoo na Facebooku. 

Hned v pondělí ho nemile překvapila kontrola z krajské hygienické stanice. „S mým včerejším tweetem k výrokům ministra zdravotnictví o Zoo Praha to určitě nesouvisí, ale už tu máme kontrolu z hygieny,“ reagoval Bobek ironicky na Twitteru. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…